Έξω φρενών η Αριστοτέλους – «Δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα»

Σε υψηλούς τόνους ο απόηχος της διαρροής του βίντεο από το κλειστό σύστημα των Φυλακών, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι παρενέβη η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, η οποία ξεκαθάρισε προς όλους, να αφήσουν μακριά τις φυλακές από τις οποιεσδήποτε προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ιωνάς: Δεν είναι η 1η φορά που το κάνει η κυρία Χαραλαμπίδου

Χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση του βίντεο ως απαράδεκτη ενέργεια που παραβίασε κάθε κανόνα των φυλακών,

θίγοντας, παράλληλα, ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό θέμα στην ασφάλεια των φυλακών.

Καρέ καρέ: Ξυλοδαρμός δεσμοφύλακα στις Κεντρικές (videos)

«Ζητήσαμε διεξαγωγή έρευνας. Ζητούμε άμεση διαγραφή του βίντεο από το διαδίκτυο. Υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία και υπάρχει παρέμβαση σε αυτή την εξέλιξη», είπε η κ. Αριστοτέλους.

«Έχω δεχθεί παράπονα από φυλακισμένους και συγγενείς. Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οι φυλακές για πολιτικές σκοπιμότητες», συμπλήρωσε.

Τα βίντεο των Φυλακών είναι απόρρητα και η δημοσιοποίησή τους είναι ποινικό αδίκημα. Είναι στοιχείο το οποίο χρησιμοποιείται για έρευνα.

Οι VIPs των Κεντρικών Φυλακών – Το χρονικό

«Οποιαδήποτε δημοσιοποίηση μαρτυρικού υλικού, προκαλεί ζημιά», συμπλήρωσε.

Η Διευθύντρια είπε, ακόμη, ότι δεν είναι τυχαίο το χρονικό διάστημα της δημοσιοποίησης. «Είναι λυπηρό να χρησιμοποιούνται οι Φυλακές για πολιτικές σκοπιμότητες. Εδώ είναι θέμα ασφάλειας. Θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία για αυτά τα περιστατικά».

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βγαίνουν θέματα που μας αφορούν στη δημοσιότητα. Αυτό είναι θέμα ασφάλειας όμως, επισήμανε.

Όταν ένας αξιωματούχος του κράτους προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, αυτό είναι καταδικαστέο. Δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα ασφάλειας.

Η κ. Αριστοτέλους τόνισε σε έντονο ύφος ότι θα αναμένει το πόρισμα της Αστυνομίας για το εν λόγω ζήτημα.

«Από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, κάναμε πάρα πολλά. Εντοπίσαμε πολλά προβλήματα και προχωρούμε με στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος υλοποιείται βήμα βήμα. Δεν είναι πράγματα τα οποία γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη», είπε εξάλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα