Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί για το εισόδημά τους

Οι Γερμανοί θα είναι λιγότερο σίγουροι για το μελλοντικό τους εισόδημα και λιγότερο πρόθυμοι να προβούν σε πολλές δαπάνες τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι η πίστη στην οικονομική ισχύ της χώρας παραμένει σε ψηλά επίπεδα, εκτιμάει έρευνα που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,1 μονάδες στις 10,8, όπως μετρήθηκε από την έρευνα GfK, στην οποία έλαβαν μέρος γύρω στους 2.000

άνθρωποι.

«Οι Γερμανοί βλέπουν την οικονομία να βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης το φθινόπωρο», αναφέρει η εταιρεία.

Η ανεργία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και η οικονομική ανάπτυξη έχει διαψεύσει τις προσδοκίες των αναλυτών, μέχρι στιγμής φέτος, ενώ οι έρευνες των μεγάλων επιχειρηματιών και των επενδυτών είναι θετικές.

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για την ανάπτυξη του δικού τους εισοδήματος μειώθηκαν ελαφρώς αυτό τον μήνα.

Αλλά οι προσδοκίες μισθοδοσίας «παραμένουν σε πολύ ψηλό επίπεδο», σημειώνει η GfK, με τους πολίτες να «υποθέτουν ότι θα έχουν σημαντική ανάπτυξη στο εισόδημά τους στο μέλλον».

Παρόμοια ήταν η εικόνα στον υποδείκτη, ο οποίος μετράει το ενδιαφέρον του κοινού σε μεγάλες αγορές, με το βαρόμετρο να μην επηρεάζεται από μια οριακή πτώση.

Γενικά, «η διάθεση των καταναλωτών παραμένει σε εξαιρετική φόρμα», αναφέρουν οι ερευνητές, προβλέποντας ότι η εγχώρια ζήτηση θα συνεχίσει να ενδυναμώνει την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας.

Μεγαλύτεροι κίνδυνοι από το εξωτερικό, όπου οι κατά τα φαινόμενα σε αδιέξοδο διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι εντάσεις για τα πυρηνικά μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας και η ξαφνική προστατευτική τάση της Ουάσιγκτον, ενδεχομένως να απειλήσουν την κινητήριο δύναμη της Ευρώπης, αναφέρουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα