"Δεν μπορείς με 28% κατοχή... και η Μάλτα με 72%"

Καλεσμένος του Πάνου Λάρκου στην εκπομπή “Στην Κερκίδα” ήταν ο προπονηνής Νίκος Παναγιώτου ο οποίος σχολίασε την βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου από την Μάλτα…

Για το ματς με την Μάλτα: "Δεν είχαμε αρχή και τέλος. Δεν μπορείς να βλέπεις μια εικόνα 72% η Μάλτα κατοχή με 28% εμείς. Πάνω από 600 πάσες η Μάλτα εμείς 200. Σίγουρα η απόφαση του ρεφ έπαιξε ρόλο όμως ούτε 11 εναντίον 11 είχαμε αγωνιστικό πλάνο όπως μας συνήθισε η Εθνική στα τελευταία 3-4 παιχνίδια".

Για

την απουσία του Λαϊφη και τους λόγους της ήττας… "Ένας Λαίφης είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί, είναι από τους στυλοβάτες της ομάδας και η ποιότητα και η εμπειρία τους δεσπόζει σε αυτή τη νευραλγική θέση. Όμως μπορεί νομίζαμε ότι είμαστε καλύτεροι από την Μάλτα. Δεν κτίζαμε παιχνίδι να κάνουμε τον αντίπαλο να τρέξει χωρίς την μπάλα. Όταν παίζεις σε τέτοιο επίπεδο όλες οι ομάδες έχουν κάνει βήματα προόδου. Μας έβαλε αρκετά δύσκολα η Μάλτα και μας βρήκε απροετοίμαστους, δυστυχώς αυτή η κακή εμφάνιση στο οργανωτικό κομμάτι μας στοίχησε. Δεν μπορούσε η Μάλτα να μην μας τιμωρήσει”.

“Από την στιγμή που μπορούσαμε να είμαστε πιο καλά οργανωμένοι η κακή οργάνωση για αυτό το παιχνίδι έχει στοιχήσει πάρα πολύ κατ΄εμένα. Για κάποιους άλλους μπορεί όχι. Όλοι κρινόμαστε εκ των αποτελεσμάτων”.

Για το παιχνίδι με Ρωσία… “Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση όχι μόνο να αμυνθούμε καλά αλλά και να δημιουργήσουμε. Με το να δημιουργούμε θα βάλουμε δύσκολα και στους αντίπαλους. Δεν μπορεί να εξαρτάσαι από μια καλή ενέργεια του Πίττα ή του Πιέρου. Πρέπει να δουλέψει στο σωστό κτίσιμο ο Κωστένογλου. Με ένα από τα μεγάλα φαβορί μετά από αυτό το αποτέλεσμα θα είναι πολύ βαριά τα πόδια και η σκέψη θα αιωρείται για ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα. Ένα συν που είχαμε με τον κόσμο δεν θα το έχουμε το Σάββατο. Θα είχαμε 7 βαθμούς αν κερδίζαμε. Όλα μπορεί να τα κερδίσεις και όλα να τα χάσεις. Έγιναν κακές επιλογές στο να ξεκινήσει η ομάδα και έχουμε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Δεν σηκώνει λάθος από πλευράς παικτών. Οι απαιτήσεις μας σε κάθε παιχνίδι είναι βαθμολογικό κέρδος και καλή εμφάνιση".

Για το πως μπορεί να αλλάξει το κλίμα…. “Οι μόνοι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά μόνο αυτοί μπορούν να αλλάξουν την εικόνα και εύχομαι να αλλάξει προς τα καλύτερο η εμφάνιση που έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι”.

Για τον κόσμο… “Ο κόσμος ξέρει και αναγνωρίζει άρα ο κόσμος που είναι και αυστηρός κριτής όταν τα δώσεις όλα και χάσεις από ανώτερο δεν θα σου πει τίποτα. Όλοι ευθύνονται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην αποστολή για το αποτέλεσμα. Πρέπει να ξαναφέρουν το χαμόγελο στον κόσμο που θέλει να βλέπει την Εθνική ομάδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα