Σταϊνμάιερ: Προσηλωμένη η Γερμανία στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού

Την προσήλωση της Γερμανίας στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Κύπρο και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας Μαρία Παπακυριακού επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο παλάτι Schloss Bellevue,

την επίσημη έδρα της Ομοσπονδιακής Προεδρίας στο Βερολίνο.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε της τελετής, η Πρέσβης διαβίβασε στον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη και τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία του γερμανικού λαού.

Η Πρέσβης αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Κύπρου-Γερμανίας και διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ίδια προσωπικά θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ΕΕ και πολυμερών οργανισμών. Η κ. Παπακυριακού ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γερμανίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ανταποδίδοντας τους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Σταϊνμάιερ επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Γερμανίας στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Κύπρο και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Διαβάστε επίσης: Συμπαιγνία Βρετανών-ΟΗΕ και ιδέες για «αυτοδιοικούμενες περιοχές»

Keywords
Τυχαία Θέματα