Άμεση συνάντηση με Χαμπιαούρη για το θέμα των GCE ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη για το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) να δοθούν οι αδιάθετες θέσεις τους σε επιτυχόντες διεθνών εξετάσεων π.χ. GCE, αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ αλλά και η ΠΣΕΜ, συναντήθηκαν

σήμερα στα γραφεία της ΠΟΕΔ, όπου συζήτησαν για το ζήτημα που προέκυψε με τα GCE, το θέμα της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ), το συνταξιοδοτικό και την πρόωρη αφυπηρέτηση.


«Ζητήσαμε ήδη μετά το τέλος της συνεδρίας μας, άμεσης συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των GCE και αναμένουμε να καθοριστεί ημερομηνία συνάντησης. Ωστόσο αναμένουμε από το Υπουργείο να ζητήσει γνωμάτευση για το ζήτημα από τη Νομική Υπηρεσία», δήλωσε στο SigmaLive ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Επιπρόσθετα οι εκπαιδευτικοί ζητούν όπως το θέμα προστεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Όσον αφορά την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ), οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, για άλλη μια φορά εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη νέα δομή σημειώνοντας πως «θα παρακολουθούμε συνέχεια τη δράση και αν χρειαστεί θα παρέμβουμε», είπε.

Από την άλλη για το συνταξιοδοτικό, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ, αναμένουν σύντομα τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικοινομικών, όπως επίσης την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα με την πρόωρη αφυπηρέτηση.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα