Επιστρέφουν στη Λευκωσία τα ποδήλατα 6 χρόνια μετά την «κατάρρευσή» τους

Έξι χρόνια μετά την αποτυχημένη εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ενοικίασης, επέστρεψαν στους δρόμους της Λευκωσίας τα ποδήλατα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι διαθέσιμα για χρήση από τους πολίτες 150 ποδήλατα σε τρεις δήμους , ενώ ο στόχος για τα επόμενα τρία χρόνια είναι η διάθεση 800 ποδηλάτων για τη Λευκωσία. Οι τρεις δήμοι που έχουν ταυτόχρονα ενταχθεί σε αυτό το σύστημα είναι η Λευκωσία, ο Στρόβολος και η Αγλαντζιά.

Πρόκειται για το σύστημα nextbike, το οποία εφαρμόζεται ήδη στη Λεμεσό, ενώ μπαίνει

κανονικά σε λειτουργία σε μια εβδομάδα. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένονται στη Λευκωσία και τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά σκούτερ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 κάποιοι δήμοι της Λευκωσίας είχαν εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με 14 σταθμούς και 140 ποδήλατα, το οποίο τελικά κατέρρευσε δύο χρόνια μετά λόγω μάλλον της δυσκολίας στη χρήση και της απαίτησης για δέσμευση 150 ευρώ από την πιστωτική κάρτα του χρήστη κάθε φορά που γινόταν ενοικίαση. Εντούτοις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή τη φορά το ρίσκο της επένδυσης δεν αναλαμβάνεται από τους δήμους αλλά από την ιδιωτική εταιρεία, η οποία φέρνει τα ποδήλατα. Μάλιστα, θα δοθούν κίνητρα από τους δήμους για τη χρήση τους, όπως παροχή δωρεάν ωρών χρήσης σε φοιτητές και νεολαία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας και σχετίζεται με την ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα