Χ.Ακάρ:Αύριο ξεκινά η παραλαβή της 2ης συστοιχίας S-400

Αύριο αρχίζει η παραλαβή της δεύτερης συστοιχίας του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ, επισκεπτόμενος την 3η Στρατιά.


«Για την παραλαβή της δεύτερης συστοιχίας ξεκινούν αύριο οι ενέργειες μεταφοράς τους. Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη χώρα μας και το έθνος μας από αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις που θα προέλθουν απέξω», δήλωσε.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κων/πόλη, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης

στο Αιγαίο, την ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο, επαναλαμβάνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκικής Δημοκρατίας και των Κυπρίων αδελφών μας», όπως αποκάλεσε τους Τουρκοκύπριους.

Αναφορικά με τη Συρία, ο Χουλουσί Ακάρ διαμήνυσε και πάλι ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος στη συμφωνία με τους Αμερικανούς για τη ζώνη ασφαλείας, τότε ο τουρκικός στρατός έχει και Β και Γ σχέδιο. «Εμείς βέβαια επιθυμούμε να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους Αμερικανούς», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τους 5 στρατιωτικούς, που τα μέσα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, αποκάλυψαν ότι παραιτήθηκαν, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι απλά συνταξιοδοτήθηκαν.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα