Άμεση εκμετάλλευση από Τουρκικά ΜΜΕ των διαρροών Al Jazeera

Άμεσης εκμετάλλευσης από την τουρκική προπαγανδιστική μηχανή έτυχε το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Al Jazeera  για το επενδυτικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το τουρκικό δίκτυο TRT  μιλά για νέα στοιχεία που έχουν εμπλέξει αρκετούς υψηλόβαθμους Ελληνοκύπριους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλής, για το ρόλο τους στη διανομή «χρυσών διαβατηρίων» σε εγκληματίες.

 

To ΤRΤ ανέβασε επίσης ένα σύντομο (παλαιότερο) ρεπορτάζ με

5 πράγματα σχετικά σχετικά με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

New evidence has implicated several high-ranking Greek Cypriot officials, including the parliamentary speaker, for their role in handing out "golden passports" to criminals.

Here are 5 things you need to know about the "Cyprus Investment Programme" scandal pic.twitter.com/sIGWGSA49H

TRT World (@trtworld) October 12, 2020

 

To ρεπορτάζ αναφέρει και την δήλωση της Laure Brillaud, μιας ανωτέρου υπεύθυνης πολιτικής της Transparency International EU όπου είπε: «Η κυβέρνηση της Κύπρου στο παρελθόν έχει παραδεχτεί λάθη, δεσμεύτηκε να διορθώσει τα κενά και να ανακαλέσει την ιθαγένεια από εκείνους που δεν θα έπρεπε να του είχαν χορηγηθεί. Ωστόσο, τα Cyprus Papers δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις περιστασιακές λήψεις κρίσεων. Σχετικά με το σχεδιασμό, το κυπριακό επενδυτικό σχέδιο είναι επιρρεπές σε κατάχρηση και η μόνη κατάλληλη απάντηση είναι να το αναστείλει».

Διαβάστε επίσης: Πώς η τουρκική προπαγάνδα παρουσιάζει «#CyprusPapers» και διαδήλωση Δερύνειας

Keywords
Τυχαία Θέματα