iPhone 12: Η επανάσταση που φέρνει στα smartphone το νέο του τσιπάκι

Η Apple κυκλοφορεί νέα iPhone, μεγαλύτερο πλεονέκτημα των οποίων φαίνεται να είναι το εσωτερικό τους τσιπάκι.

Καινοτόμο ως προς την τεχνολογία και την κατασκευή του, το νέο τσιπ θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται στο κινητό τους βίντεο ανάλυσης 4k όπως και φωτογραφίες επίσης υψηλής ανάλυσης, αλλά και  να παίζουν με άνεση και ομαλότητα παιχνίδια με έντονα γραφικά.

Σημαντικό είναι ότι όλα αυτά

θα γίνονται χωρίς να «τρώνε» την μπαταρία του κινητού τόσο γρήγορα όσο συνέβαινε με προηγούμενα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών.

Η ισχύς του νέου τσιπ έγκειται στο ότι τα τρανζιστοράκια του έχουν συρρικνωθεί, δημιουργώντας χώρο για την τοποθέτηση δισεκατομμυρίων ακόμα μίνι τρανζίστορ, αυξάνοντας έτσι την επεξεργαστική δυνατότητα του κινητού.

Μέχρι στιγμής, μόνο δυο εταιρίες παγκοσμίως κατασκευάζουν αυτά τα τσιπάκια: η TSMC με έδρα την Ταϊβάν, η οποία τροφοδοτεί την Apple και η Samsung, η οποία αυτή την στιγμή αναπτύσσει επίσης έναν καινούργιο επεξεργαστή για τα τηλέφωνα με λογισμικό Android, τα «αποκαλυπτήρια» του οποίου έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Από το 2021, πρόσβαση στην συγκεκριμένη τεχνολογία θα αποκτήσει και η Intel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρενέβη ώστε η κινεζική εταιρία SMIC να μην αποκτήσει πρόσβαση στα μηχανήματα που χρειάζονται για την κατασκευή των νέων τσιπ, βασιζόμενη στην υποψία ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλων του κινεζικού στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Ο κορωνοϊός επιβιώνει έως 28 μέρες πάνω στις οθόνες των κινητών

ΠΗΓΗ: BBC, Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα