Άλλοι δύο νεαροί πιάστηκαν με 400 κροτίδες που αγόρασαν από την Πύλα

Δύο νεαροί ηλικίας, 19 και 21 ετών από χωριό της επαρχίας Λάρνακας φέρεται να αγόρασαν από κατάστημα στην Πύλα 400 κροτίδες, τις οποίες μετέφεραν στις ελεύθερες περιοχές, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον Χάρη Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, στα πλαίσια της εκστρατείας της Αστυνομίας για πρόληψη και την εισαγωγή κροτίδων μέσω των κατεχομένων περιοχών,

γύρω στις έξι το απόγευμα της Κυριακής, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λάρνακας ανέκοψαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί.

«Από τις έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι δύο νεαροί ήταν ηλικίας 19 και 21 ετών από χωριό της επαρχίας Λάρνακας και στην κατοχή τους εντοπίστηκαν 400 κροτίδες», είπε.

Οι νεαροί, πρόσθεσε, «ανέφεραν στην αστυνομία ότι αγόρασαν τις κροτίδες από κατάστημα στην Πύλα. Οι  νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης όπου θα κατηγορηθούν γραπτώς και θα αφεθούν ελεύθεροι».

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

Έκκληση Τσαππή σε πολίτες να συνδράμουν για πρόληψη της χρήσης κροτίδων

Έκκληση απευθύνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαππής στους γονείς αλλά και σε όλους τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο της Αστυνομίας για την πρόληψη της χρήσης κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσαππής ανέφερε πως η Aστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους σε διάφορους χώρους και υποστατικά ενόψει της επικείμενης εορτής του Πάσχα και μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας που διεξάγει για την πρόληψη της χρήσης κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Αστυνομία συνεχίζει την διαφώτιση με διαλέξεις και διανομή ενημερωτικού υλικού σε σχολεία και διάφορα οργανωμένα σύνολα σε μια προσπάθεια να δείξει τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση κροτίδων κυρίως από νεαρά πρόσωπα.

Επίσης η Αστυνομία διεξάγει ελέγχους όσον αφορά το άναμμα της «λαμπρατζιάς» σε μη κατάλληλους χώρους.

Ο κ. Τσαππής απηύθυνε έκκληση σε γονείς και όλους τους πολίτες «εκεί και όπου αντιλαμβάνονται και έρχεται στην αντίληψη τους οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με κατοχή ή χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων αλλά και για άναμμα 'λαμπρατζιάς' να ενημερώνεται η Αστυνομία για να προβαίνει στις απαραίτητες διευθετήσεις».

Διαβάστε επίσης: Αγόρασαν 400 κροτίδες από κατάστημα στην Πύλα – Χειροπέδες σε δύο 19χρονους
 

Keywords
Τυχαία Θέματα