Άλλο ένα "φαγοπότι", αυτή τη φορά στην κοινότητα Ποταμιάς

Άλλο ένα "φαγοπότι" ανυπολόγιστης μέχρι στιγμής αξίας, διερευνά το τμήμα ανιχνεύσεως εγκλημάτων του αρχηγείου αστυνομίας, αυτή τη φορά στο κοινοτικό συμβούλιο Ποταμιάς. Υπό εξαήμερη κράτηση ο 54χρονος κοινοτάρχης. Εναντίον του διερευνώνται σωρεία αδικημάτων, ανάμεσα σ' αυτά η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Έκθεση του γενικού ελεγκτή η οποία διαβιβάστηκε από τον περασμένο Ιούνιο στην αστυνομία, φαίνεται να καίει τον 54χρονο κοινοτάρχη Ποταμιάς, εναντίον του οποίου η αστυνομία

εξασφάλισε σήμερα διάταγμα κράτησης για 6 ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, οι έρευνες της αστυνομίας πάνε πίσω 11 χρόνια. Μεταξύ πολλών άλλων η αστυνομία εντοπίζει και θέτει στο μικροσκόπιο της:

-Διαγραφές τελών υδατοπρομήθειας που γίνονταν αποκλειστικά από τον ύποπτο.

-Ανάθεση δεκάδων έργων σε εταιρείες χωρίς την προκήρυξη προσφορών εν αγνοία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

-Φουσκωμένες προσφορές έργων και προσφορές πρασίνου και εξοπλισμού.

-Ποσά που καταβλήθηκαν ως εισφορές από το Κοινοτικό Συμβούλιο, στην ΠΕΟ Ποταμιάς καθώς και σε Αθλητικό σωματείο της Ποταμιάς.

-Επιταγές οι οποίες προέρχονταν από εταιρείες και καταβάλλονταν ως εισφορές για να δοθούν σε άπορες οικογένειες, κατέληγαν στο λογαριασμό του υπόπτου.

-Επιταγές που κατέληγαν στους λογαριασμούς του υπόπτου ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου της ΠΕΟ Ποταμιάς και του γραμματέα σε Αθλητικό σωματείο.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης τουλάχιστον το 2010, δόθηκαν 6 χιλιάδες ευρώ σε συντεχνία οι οποίες επίσης κατατέθηκαν στο λογαριασμό του υπόπτου. Παράλληλα σε διάστημα 11 ετών καταβλήθηκε από εταιρείες το ποσό των 115 χιλιάδων ευρώ με σκοπό να δοθούν σε άπορες οικογένειες. Οι 15 χιλιάδες κατέληξαν στο λογαριασμό του υπόπτου, στην ΠΕΟ Ποταμιάς και το αθλητικό σωματείο.

Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα