Έρευνες για πετρέλαιο αρχίζει η NEOS GeoSolutions στην Κύπρο

Έρευνες για πετρέλαιο από την ξηρά μέχρι και τα 12 ναυτικά μίλια της Κύπρου αρχίζει η αμερικανική εταιρεία “NEOS GeoSolutions”.

Σε τρισδιάστατη χαρτογράφηση του υπεδάφους της ελεύθερης Κύπρου, αλλά και της θαλάσσιας ζώνης των 12 ναυτικών μιλίων των χωρικών μας υδάτων, προχωρεί η αμερικανική

εταιρεία ‘NEOS GeoSolutions’.

Οι έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε βάθος μέχρι και 6 χιλιάδων μέτρων, θα γίνουν με μικρά αεροπλάνα που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η συμφωνία για τη διενέργεια γεωφυσικών διασκοπήσεων στο χερσαίο και στο παράκτιο τμήμα της Κύπρου υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Ενέργειας.

Προβλέπεται ότι, θα γίνουν από αέρος αποτυπώσεις του υπεδάφους, με τέσσερεις διαφορετικές μεθόδους και συστήματα υπερσύγχρονων αισθητήρων. Παρόμοιες έρευνες που οδήγησαν στην ανακάλυψη κοιτασμάτων, έχουν γίνει από την εταιρεία σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, στην Αργεντινή, αλλά και στο Λίβανο.

Για τις έρευνες αυτές, η Κ.Δ. δεν θα πληρώσει κανένα ποσό. Ανάμεσα στους επενδυτές της αμερικανικής εταιρείας, είναι ο Μπιλ Γκέιτς, η επενδυτική KCPG, την οποία υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Amazon και Google, καθώς και η Goldman Sachs.

Keywords
Τυχαία Θέματα