Αλληλοκατηγορίες στο ΣΙΓΜΑ μεταξύ ΟΣΥΠΑ και Υπουργείου Μεταφορών

Αλληλοεπίρριψη ευθυνών και ανταλλαγή κατηγοριών συνθέτουν το σκηνικό γύρω από τις δημόσιες συγκοινωνίες με αφορμή τις απεργίες στις οποίες κατήλθαν οι λεωφορειούχοι Πάφου και Λεμεσού.

Το χάσμα που χωρίζει το Υπουργείο Μεταφορών με τις εταιρείες και κυρίως με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) καταγράφηκε και στην

εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ, καλεσμένος στην εκπομπή, υποστήριξε ότι το κράτος επέδειξε μια ανοχή απέναντι στις εταιρείες σε σχέση με τα κοστολόγια που παρουσίαζαν εξ ου και συστάθηκε η επιτροπή των Κριτών.

Μιλώντας για την διαφωνία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου με τον ΟΣΥΠΑ δήλωσε ότι έχουν τα δικά τους νομικά επιχειρήματα και αν η απεργία δεν λήξει τα επόμενα 24ωρα θα ληφθούν και ανάλογα μέτρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έστω και σήμερα ανέμεναν από τον ΟΣΥΠΑ ότι θα είχε αποστείλει επιστολή και να προσέλθει σε διάλογο και αν πρόκυπτε αδιέξοδο να προχωρούσαν σε απεργία. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ο ΟΣΥΠΑ αντί αυτού έφυγε από την διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ, Γιώργος Ιωαννίδης, σε παρέμβαση του στην εκπομπή έκανε λόγο για αναλήθειες λέγοντας ότι απέστειλε επιστολή από το τέλος του Αυγούστου.

Την ίδια ώρα ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε ότι για «όλο αυτό το χάλι», όπως είπε, ευθύνεται αποκλειστικά το Υπουργείο. Παράλληλα, έκανε λόγο για «ετσιθελισμούς» από πλευράς του Υπουργείου.

«Έρχονται σήμερα να λέει το υπουργείο ότι έκανε υπερπληρωμές 28 εκατομμύρια; Έχει άλλη χώρα του κόσμου μπορεί να βγουν κρατικοί αξιωματούχοι και να δηλώνουν αυτό το πράγμα; Πήγα εγώ και πήρα επιταγές από το Γενικό Λογιστήριο;», διερωτήθηκε.

Επίσης δήλωσε ότι σήμερα θα δώσει επιστολή στην δημοσιότητα τεκμηριώνοντας τα όσα ισχυρίζεται.

«Εγώ έχω να παίρνω από το Υπουργείο!», τόνισε. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης του ΟΣΥΠΑ, διερωτήθηκε γιατί η εταιρεία δεν προσήλθε στην επιτροπή των Κριτών, όπως έπραξαν όλες οι άλλες εταιρείες.

«Τι διάλογο θα κάνω με τον κ. Ιωαννίδη αν δεν προσέλθει στο Υπουργείο;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχαήλ.

Απαντώντας στο ερώτημα ο κ. Ιωαννίδης, γιατί ο ΟΣΥΠΑ δεν μπήκε στην επιτροπή των Κριτών, η οποία θα αποφάσιζε αν τελικά έγιναν υπερπληρωμές ή όχι, υποστήριξε ότι οι όροι ανάθεσης των εργασιών της εν λόγω επιτροπής δεν ήταν τέτοιοι που θα επιλύαν τα προβλήματα.

Ο κ. Ιωαννίδης, δήλωσε ότι το προσωπικό της εταιρείας, λόγω της καθυστέρησης των εμβασμάτων από πλευράς του κράτους, πληρώνεται στις 15 και στις 17 του μήνα.

«Αυτοί είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν οικογένειες, έχουν υποχρεώσεις και δεν είναι άλλης κατηγορίας πολίτες από κανέναν δημόσιο υπάλληλο», τόνισε.

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο με το Υπουργείο. Από την μεριά του ο Γενικός Διευθυντής το Υπουργείου, επέμεινε στο γεγονός ότι ενώ ο ΟΣΥΠΑ είχε προσκληθεί σε διάλογο εντούτοις επέλεξε τον δρόμο της απεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα