Αλληλεγγύη: Ο Χριστόφιας επιβεβαιώνει το ΔΗΣΑΚΕΛ

"Πλήρη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακολουθεί πολιτική Χριστόφια αποτελεί η σημερινή δήλωση του τέως Προέδρου, με την οποία τονίζει ότι απευθύνει έκκληση «στους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακκιντζί να σταματήσουν τα παιχνίδια και να επικεντρωθούν στο πώς θα υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, πέραν από την επαναβεβαίωση των συγκλίσεων που είχαμε επιτύχει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίμνημα Αλληλεγγύης.

"Αν ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας εκφράζει την αγωνία του, αυτό δεν αφορά την πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, αλλά το γεγονός ότι ο νυν Πρόεδρος δεν κινείται

στις συνομιλίες όσο γρήγορα θα ήθελε το ΑΚΕΛ.

Η πολιτική του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στο Κυπριακό είναι πανομοιότυπη και συγκεκριμένη και μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχει συνεχής επικοινωνία για σύμπλευση. Το ότι τα δύο κόμματα προσπαθούν να αναδείξουν διαφορές, ειδικά κάθε χρόνο στις μαύρες επετείους, δεν ξεγελά τον λαό, που γνωρίζει ότι οι θέσεις τους στο Κυπριακό είναι ταυτόσημες και συνεπάγονται επικίνδυνες υποχωρήσεις απέναντι στις ιταμές απαιτήσεις της Τουρκίας", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Άλλωστε, οι πραγματικές επιδιώξεις της Τουρκίας για τη διαπραγματευτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, επαναλήφθηκαν και χθες στα κατεχόμενα από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Τουρκίας, ο οποίος επιπλέον, έκανε λόγο για τελευταία ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ, και για ανάγκη επιβολής χρονοδιαγραμμάτων.

Ελπίζουμε στη συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών για το Κυπριακό το μεθεπόμενο Σάββατο το πρωί, να υπάρξει παραγωγική συζήτηση για όλες τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ευρύτερα στην περιοχή, με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας", αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα