Hellenic Bank Running Under The Moon: Τρέχουμε για τα πρόωρα

H Ελληνική Τράπεζα στηρίζει για 2η χρονιά τον βραδινό αγώνα δρόμου Hellenic Bank Running Under The Moon που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία.

διοργάνωση θα φιλοξενηθεί και φέτος στο πάρκο της Αθαλάσσας στην Αγλαντζιά, όπου οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ένα φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου κάτω από το φως του φεγγαριού, τρέχοντας

ή περπατώντας. €1.50 από κάθε εγγραφή συμμετέχοντα θα παραχωρείται για την στήριξη της Θερμοκοιτίδα Αγάπης. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική, φαγητό και ποτό.

O μοναδικός στην Κύπρο βραδινός αγώνας περιλαμβάνει αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και ημιμαραθώνιο. Θα διεξαχθεί επίσης εταιρικός / ομαδικός αγώνας 5 χιλιομέτρων και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά 6-16 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές στην ιστοσελίδα www.runningunderthemoon.com.

Ποια είναι η "Θερμοκοιτίδα Αγάπης"

Ο Σύνδεσμος Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Κύπρου, «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», είναι μια μη-κυβερνητική εθελοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2011 με κύριο στόχο: (α) την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προωρότητα και τις άλλες αιτίες που επιβάλλουν τη νοσηλεία ενός νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και (β) τη στήριξη των νεογνών, των γονέων τους και του προσωπικού της Μονάδας στον καθημερινό αγώνα τους.

Για την επίτευξη των στόχων της, η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», διοργανώνει και υποστηρίζει κοινωνικές, επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην προώθηση και επίλυση των ιατρικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά καθώς και στην ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας με απώτερο σκοπό την μείωση της προωρότητας στην Κύπρο.

Ταυτόχρονα, στηρίζει τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου τόσο μέσα από την υποστήριξη διαφόρων αιτημάτων της όσο και μέσα από την αγορά υλικού και εξοπλισμού που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεογνών (αλλά και των γονέων τους) στη διάρκεια παραμονής τους στη Μονάδα.

Τέλος, η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» είναι σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας προς το οποίο παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια και με το οποίο συνεργάζεται με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα νεογνά και τους γονείς τους.


Δράσεις της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο:

Υπογραφή Συνεργασίας με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών στο οποίο συμμετέχουν πέραν των 25 Ευρωπαικών Συνδέσμων για την Ποροώτητα το 2011Δέκα βήματα προς πανευρωπαϊκά εναρμονισμένα πρότυπα: Το Νοεμβρίο του 2011 προσυπογραφή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της «Πρότασηε Δράσης για την Υγεία των Νεογνών», με την ελπίδα να οριστεί ένα ορόσημο όσον αφορά την εφαρμογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο προτύπων ποιότητας για τη θεραπεία και τη φροντίδα των πρόωρων βρεφών. "Η αλυσίδα της λεπτομερούς εκπαίδευσης για τον πρόωρο τοκετό, της βελτίωσης της ποιότητας περίθαλψης και της ενίσχυσης προγραμμάτων μετέπειτα φροντίδας για την ανατροφή του μωρού χρειάζεται να οδηγηθεί σε σταθερά υψηλά πρότυπα". Όσον αφορά στην Κύπρο, η έκθεση του EFCNI επισημαίνει την ανάγκη για πολιτική δράση. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν συντονισμένα πρότυπα ποιότητας για τη φροντίδα και τη θεραπεία των πρόωρων βρεφών στα νοσοκομεία. Υπάρχει επίσης έλλειψη στη στήριξη της οικογένειας και στην κατάλληλη εκπαιδευτική υποστήριξη των πρώην πρόωρων μωρών.Το 2012 υιοθέτηση της Λευκής Βίβλου με τα διακιώμτα των προώρων και των οικογενειών τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ανισότητα στην υγεία με την οποία έρχονται αντιμέτωπα τα πρόωρα βρέφη, τα νεογνά και οι οικογένειές τους.Έκθεση Socks For Life στο Ευρωκοινοβούλιο: Το Νοέμβριο του 2013 συμμετοχή με έργο μητέρας ζωγράφου από την Κύπρο σε έκθεση ζωγραφικής που στήθηκε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη συμμετοχή 30 χωρών από την ΕΕ, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από την προωρότητα και την βελτιοποίηση της φροντίδας των πρόωρων νεογνών. Η έκθεση ταξίδεψε σε 10 πρωτεύουσες.2013-2014: H Θερμοκοιτίδα Αγάπης γίνεται πλήρες Μέλος της Συμβουλευτικής Επίτροπής Γονέων του EFCNIΣυμμετοχή στις ομάδες ανάπτυξης Πρότυπων Φροντίδας: Συμμετοχή στη δράση του EFCNI “European Standards of Care for Newborn Health”, για τη θέσπιση ενιαίων προτύπων ποιότητας, με τα οποία να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, τα νεογνά και τα πρόωρα βρέφη. Το EFCNI έχει εξασφαλίσει κονδύλιο 12 εκατομ. ευρώ για την ανάπτυξη αυτών των προτύπων σε 5ετές πρόγραμμα . Για πρώτη φορα στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλιου αναγνωρίζεται η προωρότητα ως ξεχωριστή οντότητα η οποία χρήζει θέσπισης κοινωτικής οδηγίας.Ετήσια παρουσία στο Πανευρωπαικό Συνέδριο του EFCNI κάθε Φεβρουάριο

Δράσεις στην Κύπρο:

Κάθε χρόνο από το 2011, διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης κατά την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας την εβδομάδα πριν και μετά τις 17 Νοεμβρίου.Εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης (fundraising)Εκπαίδευση προσωπικού της MENN για τη μέθοδο Developmental CareΑγορά ειδικών καθισμάτων για θηλασμό και τη μέθοδο Kangaroo CareΕκπαίδευση του προσωπικού για τη μέθοδο Kangaroo CareΑγορά ειδικών «φωλιών» για τις θερμοκοιτίδεςΑγορά jelly pillows για αποφυγή δυσμορφίας στα κεφαλάκια των προωρωνΔημιουργία ομάδας πλεξίματος (αποτελούμενης από γιαγιάδες προώρων βρεφών) Δημιουργία δωματίου θηλασμού μέσα στη ΜΕΝΝ Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για γονείςΕτήσια Ποδηλασία Αγάπης
Keywords
Τυχαία Θέματα