Αλλάζουν τα κατηγορητήρια στις υποθέσεις Κυαμίδη&Αριστοδήμου

Αναβολή πήρε σήμερα η εκδίκαση των δύο ποινικών υποθέσεων που εκδικάζονται χωριστά από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εναντίον των γιατρών Δάφνη Αριστοδήμου και Γιαννάκη Κυαμίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για χρηματισμό.

Η εκδίκαση των υποθέσεων, οι οποίες ήταν ορισμένες για ακρόαση σήμερα, αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε προς το δικαστήριο από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής, για τροποποίηση των κατηγορητηρίων και των δυο υποθέσεων. Να σημειωθεί ότι η Κατηγορούσα Αρχή βρίσκεται σε διαβούλευση με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων ως προς την παραπέρα πορεία

των υποθέσεων.

Η υπόθεση του Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας Δάφνη Αριστοδήμου ορίστηκε για ακρόαση στις 29 Μαρτίου και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Γιαννάκη Κυαμίδη για τις 30 Μαρτίου. Και οι δύο υποθέσεις αρχίζουν στις 9 το πρωί.

Ο κ. Αριστοδήμου αντιμετωπίζει 20 κατηγορίες και ο κ. Κυαμίδης 188 κατηγορίες σε σχέση με τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι από τα κατηγορητήρια των υποθέσεων έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κ. Αριστοδήμου αφορούν την περίοδο 2008 -2011, κατά ,την οποία φέρεται να έλαβε το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κ. Κυαμίδης αφορούν την περίοδο 2008 – 2016 κατά την οποία φέρεται να έλαβε το συνολικό ποσό των 130.000 ευρώ.

Για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα