Αλέγκρι: "Η Χρυσή Μπάλα να πάει στον Μπουφόν"

Την άποψη ότι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν αξίζει να κερδίσει το βραβείο της Χρυσής Μπάλας πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εξέφρασε ο Μάσιμο Αλέγκρι. Τι είπε για τον τελικό με τη Μπαρτσελόνα.



Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει το φημισμένο βραβείο το 2006 που κατέκτησε το Μουντιάλ με την εθνική Ιταλίας, όμως το έχασε από τον συμπατριώτη του Καναβάρο, με τον Μάσιμο Αλέγκρι να θεωρεί πάντως ότι δικαιούται να κερδίσει αυτή την ύψιστη ατομική διάκριση.

"Δεν μιλάω ποτέ για τους τερματοφύλακες αλλά θα μιλήσω με

χαρά για τον Μπουφόν επειδή είναι ένας εξαιρετικός γκολκίπερ. Πέρα από σπουδαίος επαγγελματίας, είναι ένας άνδρας με τεράστιες αξίες.

Θεωρώ ότι σε συνάρτηση με την καριέρα που είχε, αξίζει τη Χρυσή Μπάλα, άσχετα από το τι θα συμβεί στον τελικό του Champions League", δήλωσε χαρακτηριστικά ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τη Νάπολι, για να συνεχίσει την αναφορά του για τον Ιταλό γκολκίπερ λέγοντας:

"Είναι περιττό να επαινέσω τον Μπουφόν, επειδή είναι τόσο εύκολο, όμως είναι δύσκολο για έναν γκολκίπερ όπως αυτό να εμφανίζεται κάθε χρόνο αναγεννημένος".

Όσον αφορά στον τελικό του Champions League στις 6 Ιουνίου και το πώς θα προσεγγίσει αυτό το ματς η "βέκια σινιόρα" απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είπε: "Χρειάζεται να έχουμε καθαρό μυαλό για αυτό το ματς.

Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε με δέος τη Μπαρτσελόνα, μία ομάδα που έχει τρεις εκπληκτικούς παίκτες μπροστά και τον Ινιέστα στο χώρο του κέντρου. Πάνω απ'όλα πρέπει να προσπαθήσουμε να χαλάσουμε το αποχαιρετιστήριο πάρτι ενός σπουδαίου πρωταθλητή όπως ο Τσάβι, ενός εκπληκτικού παίκτη στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Δεν πρέπει πάντως να σκεφτόμαστε συνέχεια πως παίζουμε στις 6 Ιουνίου με τη Μπαρτσελόνα. Το ματς αυτό είναι 15 ημέρες μακριά. Τί θα πω στους παίκτες; Δεν θα πω πολλά. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, απλά θα παίξουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα