Άλαν: Ο ρομποτικός γάτος για ηλικιωμένους ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι ακριβώς όπως μια αληθινή γάτα», δήλωσε ο Jim MacGucken την ώρα που τοποθέτησαν τον Άλαν επάνω του.

Ο Τζιμ ζει στο Lake Park, ένα οίκο ευγηρίας στην πόλη Oakland της Καλιφόρνια. Άλαν είναι το όνομα που δόθηκε στο ρομποτικό κατοικίδιο που κατασκεύασε η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro.

Πρόκειται για το πρώτο προϊόν της σειράς Joy For All, τα οποία στοχεύουν στο να κρατούν

συντροφιά στους ιδιοκτήτες τους.

Η γάτα ρομπότ είναι σχεδιασμένη για να προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε μια αληθινή γάτα. Νιαουρίζει πειστικά και γενικότερα κάνει όλους τους ήχους που κάνει μια αληθινή γάτα, η γούνα της είναι επίσης ρεαλιστική και σε κάνει να θέλεις να το χαϊδέψεις, ωστόσο τα ηλεκτρονικά που βρίσκονται μέσα της προδίδουν ότι δεν είναι αληθινή γάτα.

Από τη στιγμή που τη θέτεις σε λειτουργία, τότε είναι σαν να της λες «γεια» και στη συνέχεια παύει να είναι ένα gadget και γίνεται μια γάτα.

Αντιδρά σε μια σειρά από αγγίγματα με συγκεκριμένο τρόπο, καθώς διαθέτει μια σειρά από σένσορες σε όλο του το σώμα. Χαϊδεψε την πλάτη του και θα αρχίσει να γουργουρίζει όπως μια αληθινή γάτα.

Πάντως οι κατασκευαστές τονίζουν ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα αληθινό κατοικίδιο, όμως μπορεί να είναι το κατοικίδιο κάποιου ο οποίος είναι αλλεργικός στις γάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα