Aσπίδα προστασίας σε πληροφοριοδότες

Το νέο νομοσχέδιο για την προστασία πληροφοριοδοτών εξηγεί σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Το νομοσχέδιο έχεις ως στόχο την προστασία από κάθε μορφή αντιποίνων, επιεική μεταχείριση, αλλά και ξεκάθαρη ενημέρωση σε σχέση με τις συνέπειες των αποκαλύψεων των πληροφοριοδοτών από τις ανακριτικές αρχές. Στόχος η πάταξη της διαφθοράς.

Ο Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο έχει πρόσφατα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία και αφότου ολοκληρωθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος

θα προωθηθεί για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο προτού καταλήξει στη Βουλή με στόχο τη ψήφιση του σε νόμο.

Η νέα νομοθεσία εξήγησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναμένεται να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας για οποιοδήποτε κατέχει πληροφορίες και στοιχεία που πιθανόν να συμβάλουν στη στοιχειοθέτηση υποθέσεων διαφθοράς στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ άλλων θα αποτρέπεται η δυσμενής μεταχείριση πληροφοριοδοτών-εργαζομένων από τους προϊσταμένους τους, όπως απολύσεις, μειώσεις απολαβών και μεταθέσεις, εκτός εάν αιτιολογηθεί επαρκώς πως τα πειθαρχικά μέτρα δεν σχετίζονται με την καταγγελία του πληροφοριοδότη.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα