Α.Κυπριανού: Ο Αναστασιάδης ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία

"Είναι ξεκάθαρο και ολοφάνερο, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα προεκλογική εκστρατεία", επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Με δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα "Πρωτοσέλιδο", ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι οι πρωτοβουλίες Αναστασιάδη προς επίλυση διαφόρων προβληματων, το τελευταίο διάστημα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αρχή, από μέρους του, προεκλογικής εκστρατείας.

Τόνισε, δε, ότι το ΑΚΕΛ

θα συνεργαστεί και θα συνεισφέρει στην προσπάθεια για δημιουργία και εφαρμογή του ΓεΣΥ, μόνο αν γνώμονας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι των οικονομικών συμφερόντων κάποιων.

Επανέλαβε ακόμα μια φορά τη θέση του κόμματός του, ότι πρώτα θα πρέπει να ενισχυθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια με προσωπικό και εφόδια-υλικά και μετά να ριχθούν στον ανταγωνισμό με τον ιδιωτικό τομέα, αλλιώς θα καταρρεύσουν.

Ο Άντρος Κυπριανού, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να φέρνει προ τετελεσμένων τα κόμματα, λέγοντας "είτε θα ταυτιστείτε μαζί μου είτε δεν μπορεί να υπάρξει λύση για ΓεΣΥ. Θα πρέπει να υπάρχει εποικοδομητική στάση από όλους".

"Στις Βρυξέλλες διερωτώνται γιατί προέκυψε το πρόβλημα στις συνομιλίες"

Στις Βρυξέλλες διερωτώνται γιατί έχει προκύψει το ζήτημα με τις συνομιλίες, με δύο να είναι τα κύρια σημεία τα οποία αναφέρουν:

δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί η Βουλή πήρε μια τέτοια απόφαση και τονίζουν ότι "είτε θέλετε ομοσπονδία και δουλεύετε για αυτή είτε θα τιμάτε το ενωτικό δημοψήφισμα"

δεν μπορούν να κατανοήσουν την υπερβολική στάση και αντίδραση του Ακιντζί, η οποία όντως είναι εξαιρετικά υπερβολική, αναφέρει ο Άντρος Κυπριανού.

Όπως ανέφερε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, "με τον δικό τους τρόπο ο καθένας από τους συνομιλητές στις Βρυξέλλες, θα προσπαθήσουν να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να επαναρχίσει η συζήτηση στη διαπραγμάτευση".

Ο κ. Κυπριανού τοποθέτησε το πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις σε δύο επίπεδα:

πώς επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεωνπώς ξεμπλοκάρεται η διαδικασία

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει τις απόψεις του και στους δυο ηγέτες για το συγκεκριμένο ζήτημα, επεσήμανε ο Άντρος Κυπριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα