Ακόμη μια πρωτιά για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Παν. Λευκωσίας

Ο απόφοιτος Αντρέας Προκοπίου πήρε την Πρώτη Θέση στον φετινό διαγωνισμό European Architectural Medals

Ακόμη μια σημαντική διεθνής διάκριση για το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με τον απόφοιτο του τμήματος, Αντρέα Προκοπίου, να λαμβάνει την πρώτη θέση στον φετινό, ευρωπαϊκό, αρχιτεκτονικό διαγωνισμό European Architectural Medals, για τη διπλωματική του εργασία, με τίτλο «Negotiating the edge».

Το έργο του Αντρέα διερευνά

τη σχέση μεταξύ των άκρων της Πράσινης Γραμμής και του αστικού περιβάλλοντος. Στοχεύει στο να προτείνει ένα νέο σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης σε κάθε πιθανό μελλοντικό σενάριο. Το προτεινόμενο σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί αποτελεσματικά, ανεξάρτητα της σχέσης των δύο κοινοτήτων.

Το European Architectural Medals (EAM BDP) είναι ένας ετήσιος, ευρωπαϊκός διαγωνισμός, που βραβεύει τις καλύτερες διπλωματικές εργασίες. Τα βραβεία που απονέμονται σηματοδοτούν μια επιτυχημένη μετάβαση από την εκπαίδευση στον επαγγελματικό χώρο. Τα έργα αξιολογούνται πρώτα από τις επιμέρους αρχιτεκτονικές σχολές ή τμήματα και στη συνέχεια τα δύο καλύτερα από κάθε σχολή/τμήμα υποβάλλονται για αξιολόγηση σε διεθνή κριτική επιτροπή. Συνολικά, 78 ευρωπαϊκές σχολές ή τμήματα αρχιτεκτονικής έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2017.

Σημειώνεται ότι ακόμη ένας απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Άνθιμος Παπαπερικλέους, ήταν ανάμεσα στους 30 φιναλίστ, διαπρέποντας ανάμεσα σε συνολικά 156 συμμετοχές, με το έργο του με τίτλο «Proeter Viovem / Beyond Sight».

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν σημαντική αναγνώριση για τους φοιτητές και απόφοιτους, το τμήμα Αρχιτεκτονικής, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας γενικότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα