Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ

Ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται πρωτοσέλιδα στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβάλλοντας τις επαφές και τις δηλώσεις του για το Κυπριακό, καθώς και τις τοποθετήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, προβάλλονται οι δηλώσεις τους περί Κυπριακού, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να λέει ότι είναι 43 χρόνων και εδώ και 43 χρόνια δεν έχει λυθεί το πρόβλημα και τον Τούρκο Πρόεδρο να απαντά ότι και αυτός είναι 63 χρόνων και ότι γνωρίζει ποια πλευρά είναι

αυτή που εγκαταλείπει τις διαπραγματεύσεις.

Η τ/κ ιστοσελίδα «Κίπρις Σον Ντακικά» τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα με τον τίτλο «Ο Τσίπρας χαρακτήρισε ξεκάθαρα την Τουρκία εισβολέα» και ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεπέρασε πολλές φορές τα όρια της ευγένειας στις δηλώσεις του και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την Τουρκία εισβολέα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» προβάλλει τις πιο πάνω δηλώσεις με τίτλο «Αναμέτρηση στην Αθήνα» και αναφέρεται σε δύο εσωτερικές της σελίδες στις επαφές Ερντογάν και στις δηλώσεις του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή τους.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι κατά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, οι κινήσεις και η συμπεριφορά του Έλληνα Πρωθυπουργού τράβηξαν την προσοχή.

Γράφει, ακόμα, ότι κατά την επίσημη υποδοχή του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς είπε στον Ερντογάν ότι η γραβάτα που φοράει είναι δώρο από τον ίδιο.

Οι «Χαβαντίς» και «Γενί Ντουζέν» προβάλλουν πρωτοσέλιδα τις δηλώσεις Τσίπρα και Ερντογάν και γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις τους για το Κυπριακό.

Η «Χαβαντίς» στεγάζει το σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Πιστοί στον στόχο για λύση», ενώ ο τίτλος της «Γενί Ντουζέν» είναι «Το Κυπριακό στην ημερήσια διάταξη στην Αθήνα».

Οι εφημερίδες «Αφρίκα» και «Κίπρις» δεν κάνουν καμία αναφορά στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. H «Κίπρις» αναφέρεται στην επίσκεψη στις εσωτερικές της σελίδες, με τίτλο «Στόχος μας η επίτευξη μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης», και αναφέρεται στη συνάντηση Ερντογάν και Έλληνα Πρόεδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα