Ακιντζί-Ναμί: Διαπραγματευτικά είμαστε σε καλύτερη θέση

Η θητεία του ως διαπραγματευτή της τ/κ πλευράς ήταν μια «αξέχαστη περίοδος» δήλωσε ο Οζντίλ Ναμί επισκεπτόμενος σήμερα τον Τ/κ ηγέτη στον οποίο παρέδωσε τα καθήκοντα του διαπραγματευτή, εφόσον έχει διοριστεί «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» στη νέα τετρακομματική «κυβέρνηση».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ναμί είπε ότι αφήσαμε πίσω με επιτυχία τις ιστορικές μέρες στο Κυπριακό και πως έμαθε πολλά από τις απέραντες εμπειρίες του Μουσταφά Ακιντζί και ευχαρίστησε εγκάρδια τον Τ/κ ηγέτη για όλα. Δήλωσε δε ετοιμότητα

να βοηθήσει το «προεδρικό» στις διαπραγματεύσεις.

Οι ικανότητες και η εργασιομανία του Οζντίλ Ναμί τον έκαναν να τυγχάνει εκτίμησης στ’ αλήθεια, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας πως το να έρθουν οι Τ/κ σε ένα καλύτερο σημείο στις διαπραγματεύσεις ο κ. Ναμί έπαιξε σημαντικό ρόλο γι’ αυτό. Πρόσθεσε δε ότι ο Ναμί διεξήγαγε τις διαπραγματεύσεις σε διαβούλευση με την Τουρκία και τα τ/κ πολιτικά κόμματα και έφερε τη διαδικασία μέχρι το στάδιο της πενταμερούς Διάσκεψης.

Ο κ. Ακιντζί σημείωσε επίσης ότι ο κ. Ναμί δεν έπαιρνε επιπλέον μισθό για τα καθήκοντα του διαπραγματευτή τα οποία εκτελούσε με τον μισθό του «βουλευτή» και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα