Ακιντζί προς Ε/κ: Ο δρόμος συνεργασίας με Τουρκία περνάει από τους Τ/κ

Ο δρόμος της συνεργασίας με την Τουρκία περνάει πρώτα από τους Τ/κ, λέει ο Ακιντζί 

Ο δρόμος της συνεργασίας με την Τουρκία περνάει πρώτα μέσα από την συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους, επεσήμανε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι "η ε/κ διοίκηση", όπως αποκάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση, "λέει ότι το να υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία θα είναι προς όφελος όλων των πλευρών. Αυτό είναι

σωστό, αλλά ελλιπές", ανέφερε και πρόσθεσε πως "ο δρόμος της συνεργασίας με την Τουρκία περνάει πρώτα μέσα από την συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους. Η κάθε συμπεριφορά που δεν λαμβάνει υπόψη τον `τ/κ λαό`", κατά την έκφρασή του, "δεν έχει ισχύ".

Kıbrıs Rum Yönetimi Türkiye ile işbirliği yapılmasının tüm tarafların yararına olacağını söylüyor. Doğrudur ama eksiktir. Türkiye ile işbirliğinin yolu öncelikle Kıbrıslı Türklerle kurulacak işbirliğinden geçer. Kıbrıs Türk halkını yok sayan her davranışın kendisi yok hükmündedir

— Mustafa Akinci (@MustafaAkinci_1) July 18, 2019Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ακιντζί, ήρθε ως απάντηση στα όσα δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η Κύπρος, επιθυμεί και επιδιώκει την επίλυση του Κυπριακού και την καλή συνεργασία με την Τουρκία, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα την Τετάρτη 17/7.
Keywords
Τυχαία Θέματα