Θριαμβευτική νίκη-πρόκριση με τεσσάρα για τον Απόλλωνα!

Στην επόμενη φάση πέρασε ο Απόλλωνας, μετά την δεύτερή του νίκη επί της Ζαλγκίρις με 4-0 στον επαναληπτικό αγώνα του 1ου προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε και στο γήπεδο με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε.

Ο Απόλλωνας είχε εύκολο έργο στον αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ, με τους κυανόλευκους να βρίσκουν το γκολ που έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των Λιθουανών.

Ο Ζελάγια μόλις στο 6΄ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και έκανε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ο Απόλλωνας συνέχισε στον ίδιο επιθετικό ρυθμό, έψαξε κι άλλα γκολ και δεν έμεινε στο 1-0. Δημιούργησε φάσεις και έφτασε στο δεύτερο γκολ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ζελάγια, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος κάνοντας το 2-0 στο 43'.

Δείτε το live του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αλλαγή του Αυγουστή, ο Γιαννιώτας, κέρδισε το δεύτερο πέναλτι για την ομάδα του, με τον Ζελάγια να αναλαμβάνει και αυτή την εκτέλεση πέναλτι, με τον επιθετικό του Απόλλωνα να μην λανθάνει ούτε αυτή την φορά και να γράφει το 3-0 στο 60' λεπτό. Στο σημείο αυτό, ο Ζελάγια με το χατ τρικ είχε γράψει ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Απόλλωνα στην Ευρώπη με 12 γκολ (πέρασε τον Σπόλιαριτς). Ο Απόλλωνας έδωσε διαστάσεις θριάμβου με το τέταρτο γκολ που πέτυχε στο 83', ο Σάλαι και πήρε εύκολα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σάμροκ ( Ιρλανδία) ή  Μπραν (Νορβηγία).

Διαβάστε επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα