Ακιντζί: Λανθασμένες αναφορές στην ομιλία Αναστασιάδη

"Λανθασμένες αναφορές σε όσα συμφωνήθηκαν" περιείχε η ομιλία Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι υπήρξαν κάποιες θετικές και κάποιες λάθος αναφορές του, λέγοντας ότι δεν ήθελε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά ποιες είναι οι λάθος

αναφορές. “Αυτά ας τα αξιολογήσουμε μετά τη Νέα Υόρκη. Αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που είδαμε ότι δεν έγινε σωστή αναφορά σε κάποιες συμφωνίες στις οποίες έχουμε καταλήξει. Τα αξιολογούμε αυτά πιο μετά”.

"Πρέπει να υπάρξει στήριξη της Διεθνούς κοινότητας για χρηματοδότηση της λύσης"

Πρέπει να υπάρξει στήριξη της διεθνούς κοινότητας στη λύση μετά την επίτευξή της, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι κατά τις συναντήσεις του με διάφορους αξιωματούχους συζήτησε γι' αυτό τον λόγο το θέμα της χρηματοδότησης της λύσης.

Επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι μια λύση το 2016, ο Τκ ηγέτης, ανέφερε ότι όλοι έχουν αντιληφθεί τα ρίσκα που έχει το 2017. Ο κ. Ακιντζί μίλησε στους Τ/κ δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη μετά τις συναντήσεις του με τους ΥΠΕΞ της Βρετανίας και της Γερμανίας, αλλά και τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο.

Αρκετά περιεκτική και επωφελή χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας στους Τ/κ δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιδεικνύουν ενδιαφέρον στο υψηλότερο επίπεδο για το Κυπριακό και γνωρίζουν για τη συμβολή της τ/κ πλευράς στη διαδικασία επίλυσης.

Οι ΗΠΑ, συνέχισε, θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν ενδιαφέρον, γιατί γνωρίζουν τη σημασία που έχει το διάστημα μέχρι το τέλος του 2016 κάνοντας αναφορά στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, την αλλαγή του ΓΓ του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι όλοι αναγνωρίζουν τα ρίσκα που έχει το 2017. “Γι` αυτό για ακόμη μια φορά υπογραμμίσαμε από κοινού πόσο σημαντικός είναι ο στόχος για (λύση) το 2016.

Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτές τις επαφές. Εύχομαι οι συναντήσεις που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες με τον ΓΓ του ΟΗΕ και οι επαφές στη Νέα Υόρκη να συμβάλουν σημαντικά στη διαδικασία μελλοντικά. Επιθυμώ οι προσπάθειές μας στη Νέα Υόρκη να είναι ένα στάδιο που θα μας μεταφέρει στον στόχο και να συνεχιστούν οι εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ακιντζί είπε ότι το θέμα της χρηματοδότησης της λύσης το συζήτησε με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο και τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ενώ θα το θέσει και στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα