Με μετάθεση "τιμωρήθηκαν" μιζαδόροι νεκροτόμοι στο ΓΝΛ

Μετάθεσης αντί τιμωρίας έτυχαν βοηθοί νεκροτόμοι οι οποίοι διοχέτευαν δουλειές από τα Γενικά Νοσοκομεία στα οποία δούλευαν, σε γραφεία τελετών στα οποία είχαν μετοχές ή ακόμη ήταν συνιδιοκτήτες.

Όπως είχε αναφερθεί και σε παλαιότερο ρεπορτάζ του SigmaLive, οι ύποπτες συναλλαγές των Βοηθών νεκροτόμων είχαν εντοπιστεί στο ΓΝ Λευκωσίας.

Επίμονες ήταν οι προσπάθειες του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων, προκειμένου να ρίξει φως στην όλη υπόθεση.

Σε νέα

εξέλιξη στο θέμα, προκύπτει ότι μετά και από σχετική παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή, οι εν λόγω νεκροτόμοι μετατέθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι δεν τον αφήνει εντελώς ικανοποιημένο η νέα εξέλιξη, αφού ουσιαστικά δεν τιμωρήθηκαν οι ένοχοι αλλά μετατέθηκαν.

Ο κ. Περδίκης επισήμανε ότι δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν ποινικές υποθέσεις εναντίον τους λόγω του ότι συνεχώς υπήρχαν κωλύματα σε σχετικές εκθέσεις και δεν δίνονταν οι σωστές πληροφορίες προκειμένου να διερευνηθεί σωστά το ζήτημα.

Η μετάθεση, υπογράμμισε ο κ. Περδίκης, δεν επιλύει το πρόβλημα και δεν είναι τιμωρία. Σταματά μεν η παράνομη δραστηριότητα αλλά αυτό δεν διασφαλίζει το ότι δεν θα πράξουν το ίδιο στο νέο πόστο όπου θα μετατεθούν.

Τέλος, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι υπήρξε διάστημα όπου βοηθός νεκροτόμος απολύθηκε και προσλήφθηκε εκ νέου. «Μας ακούν μεν αλλά μόνο από το ένα αυτί», είπε ο κ. Περδίκης, θυμίζοντας και το σκάνδαλο με τα Ακουολογικά κέντρα στα οποία παραπέμπονταν απευθείας ασθενείς από γιατρούς των Γενικών Νοσοκομείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα