Δωρεάν Wi-Fi σε 61 κτίρια του Δημοσίου

Πιο ευχάριστη θα είναι στο εξής, για τους πολίτες, η αναμονή τους στις δημόσιες υπηρεσίες.

Σύντομα, θα υπάρξει δωρεάν Wi-Fi σε 61 κτίρια του Δημοσίου. Χθες Πέμπτη υπογράφηκε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε δημόσια κτήρια.

Η σύμβαση προνοεί την εγκατάσταση 135 σημείων ασύρματης πρόσβασης σε 61 κτήρια του Δημοσίου, σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση του κοινού, με σκοπό την προσφορά δωρεάν διαδικτύου στους πολίτες

που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών κ. Λούης Τιμοθέου και εκπρόσωπος της εταιρείας Cosmos Business Solutions Α.Ε.Β.Ε, η οποία θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των σημείων ασύρματης πρόσβασης.

Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στις €75.930.

"Με πρωτοβουλία του Υπουργείου έχουμε προχωρήσει στην υπογραφή συμβολαίου ώστε να υπάρξει δωρεάν wi-fi σε δημόσια κτίρια, σε χώρους που πηγαίνει και περιμένει το κοινό. Αυτό είναι μέρος της γενικότερης προσπάθειας του Υπουργείου μας για να προωθήσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες, για να προωθήσουμε τη συνδεσιμότητα και αυξάνει τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το κράτος", δήλωσε σήμερα, ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης.

Ανέφερε ότι η υλοποίηση του έργου αρχίζει άμεσα και αυτό θα τεθεί σε λειτουργία σε τρεις - τέσσερις μήνες. "`Εχει γίνει μια αξιολόγηση όλων των δημοσίων χώρων από μια ειδική ομάδα και αυτή η ομάδα έχει επιλέξει τους χώρους στους οποίους θα παραχωρηθεί το wi-fi με διάφορα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η επισκεψιμότητα", ανέφερε.

Αν σε ένα χώρο πηγαίνει ένα άτομο την ημέρα δεν θα μπει wi-fi, είπε, σημειώνοντας πως αν πηγαίνουν πάρα πολλά άτομα θα μπει wi-fi, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο δωρεάν.

Κληθείς να αναφέρει ποιοι μπορεί να είναι τέτοιοι χώροι εκτός από τα νοσοκομεία και τα ΚΕΠ, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους και στο τμήμα οδικών μεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα