Ακάθεκτη για την κούπα η Λίβερπουλ - Άνετη νίκη για την Τότεναμ

Η Λίβερπουλ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Μπόρνμουθ, πετυχαίνοντας έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, την ώρα που επέστρεφαν τα χαμόγελα στο Λονδίνο με το ισοπεδωτικό 5-0 επί της Μπέρνλι.

Η πρωτοπόρος της Premier League έφτασε σε έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα (ενδιάμεσα είχε έρθει 1-1 με τη Νάπολι στο Champions League), επικρατώντας 3-0 της Μπόρνμουθ στο «Vitality Stadium». Με αποτέλεσμα να πάει στο +11 από τη δεύτερη, Λέστερ, που την Κυριακή παίζει εκτός με την Άστον Βίλα. Η Τότεναμ ισοπέδωσε
(5-0) την Μπέρνλι και επέστρεψε στις νίκες μετά το μεσοβδόμαδα 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» και έφτασε τους 23 βαθμούς, σκαρφαλώνοντας έστω και προσωρινά στην 5η θέση. Δύο γκολ και μια ασίστ ο Κέιν, γκολάρα πέτυχε ο Σον.

Ο Κέιν φρόντισε από πολύ νωρίς να διώξει το όποιο βάρος από τις πλάτες των ποδοσφαιριστών της Τότεναμ. Με σουτ βολίδα εκτός περιοχής στο 4’ νίκησε τον Πόουπ και το 2-0 δεν άργησε να γίνει από πλευράς «Spurs». Ύστερα από φάση διαρκείας, επωφελήθηκε ο Λούκας, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αφού νωρίτερα, ο Σον έκανε εξαιρετική κίνηση για να μπει στην περιοχή, ο Πόουπ έδιωξε με τα πόδια και ο Ντελέ Άλι δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά μπορούσε ο Βραζιλιάνος άσος. Ο Ασιάτης επιθετικός τα έκανε όλα σωστά στο 32’, σε κόντρα επίθεση, όπου τα έβαλε με… όλη την Μπέρνλι. Με μια κίνηση σήμα κατατεθέν για τον ίδιο, ο Χάρι Κέιν έφερε βόλτα την άμυνα των γηπεδούχων και με άπιαστο σουτ έγραψε το 4-0. Η Τότεναμ μυρίστηκε… αίμα και συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Ο Σισοκό εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Κέιν και εκτέλεσε με ψυχραιμία για το 5-0.

Για… ξεκλειδώσει την άμυνα της Μπόρνμουθ η Λίβερπουλ χρειάστηκε να δείξει τον τρόπο ο Χέντερσον, που με μπαλιά ακριβείας πίσω από το κέντρο βρήκε στο 35’ τον Τσάμπερλεϊν, ο οποίος με μια επαφή νίκησε τον Ράμσντεϊλ. Λίγο πριν την ανάπαυλα, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά. Ο Σαλάχ τράβηξε δύο παίκτες πάνω και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε με τακουνάκι τον Κεϊτά, που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 54’, όταν ο πρώην παίκτης της Λειψίας έβγαλε τον Αιγύπτιο φάτσα με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, εκτέλεσε για το 0-3. Κάπου εκεί… έσβησε εντελώς το ματς, οι «reds» κράτησαν δυνάμεις και για το σημαντικό ματς με τη Σάλτσμπουργκ και οι φιλοξενούμενοι αποδέχτηκαν τη μοίρα τους.

Όλα στο… μηδέν. Γουότφορντ και Κρίσταλ Πάλας έμειναν στο 0-0, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στην παρθενική παρουσία του Πίρσον στον πάγκο των γηπεδούχων, που δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι με τίποτα. Αφού διατηρήθηκαν στην τελευταία θέση, έχοντας 9 βαθμούς πλέον. Αντιθέτως, η ομάδα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς (έπαιξε σε ολόκληρο το ματς και πάλι) είναι στην 6η θέση με 22 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα