Ακάρ προς ΗΠΑ:Θα κατασκευάσουμε και δικό μας μαχητικό&αντιπυραυλικό σύστημα

«Αν δεν μας δώσουν τα F-35, θα κατασκευάσουμε το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος, όπως κατασκευάσαμε το (εκπαιδευτικό) Hürkuş. Αν δεν γίνεται να πάρουμε Patriot, θα κατασκευάζουμε το δικό μας Siper και θα το αναπτύξουμε ακόμα περαιτέρω. Να μην έχει κανείς αμφιβολίες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, σε ομιλία του στον Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MÜSİAD) με θέμα τα Στρατιωτικά Ραντάρ και την Ασφάλεια των

Συνόρων, ο Χουλουσί Ακάρ έστειλε νέο μήνυμα προς τις ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά.

Η Τουρκία έπαψε να είναι μια χώρα που ασχολείται συνέχεια με τα δικά της, ανέφερε ο Ακάρ.

«Πλέον κατασκευάζουμε με δικούς μας πόρους και δυνατότητες πολλά όπλα, οχήματα, εξοπλισμούς και πυρομαχικά με βάση τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», είπε και παρέθεσε με τη σειρά τα αμυντικά επιτεύγματα που έχει καταφέρει μέχρις στιγμής η Τουρκία.

«Τα πλοία MİLGEM, το άρμα μάχης Altay, το σύστημα πυροβολικού Fırtına, το επιθετικό ελικόπτερο ATAK, τα εξοπλισμένα/μη εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Hürkuş, το ελικόπτερο γενικής χρήσης Gökbey και κάθε είδους πυρομαχικά αποτελούν τη σημαντικότερη απόδειξη της αποφασιστικότητας μας», δήλωσε ο Ακάρ.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα