To γύρισε ο Σουάρες για την Μπάρτσα, τρελή ματσάρα στο «Άνφιλντ» (vids)

Έδειξε χαρακτήρα η Μπαρτσελόνα, που βρέθηκε να χάνει από νωρίς στο «Καμπ Νόου» από την Ίντερ κι όμως κέρδισε με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Λουίς Σουάρες.

H Ίντερ πάγωσε το «Καμπ Νόου» στο 2ο μόλις λεπτό, καθώς ο Λαουτάρο Μαρτίνες, παρά την πίεση από τον Λενγκλέ, έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή κι άνοιξε το σκορ για την Ίντερ. Στο 15’ η κεφαλιά του Γκριεζμάν πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 17’ ο Πικέ έκοψε σωτήρια τον Λαουτάρο και στο 25’ ο Χαντάνοβιτς είπε όχι σε σουτ του Μέσι. Στο 37’ ήταν η σειρά του Τερ Στέγκεν

να πέσει και να διώξει εντυπωσιακά μετά από σουτ του Λαουτάρο, ενώ στο 44’ ο Αρτούρ αστόχησε από καλό σημείο.

Η Μπαρτσελόνα πίεσε στην επανάληψη και, στο 58ο λεπτό, ο Σουάρες με φοβερό γυριστό σουτ έκανε το 1-1. Στο 67ο λεπτό το σουτ του Σουάρες έφυγε λίγο έξω αλλά στο 84’ ο Μέσι έβγαλε όμορφα στον Ουρουγουανό που πλάσαρε από κοντά για το 2-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Λενγκλέ, Πικέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Μπούσκετς (52’ Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Αρτούρ, Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν (66’ Ντεμπελέ)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Σένσι (79’ Πολιτάνο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Καντρέβα (70’ Ντ’Αμπρόζιο), Αλέξις Σάντσες (66’ Γκαλιαρντίνι), Λαουτάρο Μαρτίνες

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: 4-3

Γήπεδο: Άνφιλντ

Τρελή ματσάρα στο «Άνφιντ» με τη Σάλτσμπουργκ να επιστρέφει από το 3-0 της Λίβερπουλ και, τελικά, τους Πρωταθλητές Ευρώπης να επικρατούν με 4-3.

Η Λίβερπουλ έπιασε από τον λαιμό τη Σάλτσμπουργκ από τα πρώτα λεπτά και στο 9’ ο Μανέ άλλαξε όμορφα με τον Φιρμίνο και από αριστερά πλάσαρε τον Στάνκοβιτς για το 1-0. Μάλιστα, στο 25’ ο Χέντερσον άνοιξε δεξιά στον Άρνολντ, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Ρόμπερτσον με πλασέ στο πρώτο δοκάρι, έγραψε το 2-0.

Στο 30’ ο Φαμπίνιο έβγαλε για τον Σαλάχ που έκανε το σουτ, αλλά αστόχησε για λίγο και στο επόμενο λεπτό ο Αντριάν είπε «όχι» σε σουτ του Μιναμίνο, ενώ στο 36’ ο Μανέ σέντραρε από αριστερά, ο Φιρμίνο έπιασε την κεφαλιά και ο Στάνκοβιτς απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Σαλάχ πλάσαρε για το 3-0.

Οι Αυστριακοί έβγαλαν αντίδραση και στο 39’ ο Χουάνγκ πάτησε περιοχή από αριστερά, άδειασε τον Φαν Ντάικ και πλάσαρε για το 3-1.

Η Σάλτσμπουργκ δεν τα παράτησε και στο 49’ απείλησε με τον Ντάκα ενώ στο 53’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μιναμίνο. Και στο 56ο λεπτό, ο Χουάνγκ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μιναμίνο με φοβερό σουτ στην κίνηση μείωσε σε 3-2.

Μάλιστα, στο 59’ ο Σζομποσζαλάι βρέθηκε μόνος του στα αριστερά, αλλά έκανε κακό πλασέ και στο 61’ ο Μιναμίνο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Χάλαντ μόνος του στην κενή εστία, πλάσαρε για το 3-3!

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο 69ο λεπτό ο Φιρμίνο έβγαλε ασίστ στον Σαλάχ με έξυπνη κεφαλιά και ο Αιγύπτιος με σουτ από κοντά έγραψε το 4-3.

Στο 72’ η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Οριγκί και στο 75’ ο Αντριάν έσωσε μετά από σουτ του Οκουγκάβα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αντριάν, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Άρνολντ, Γκόμες, Βαϊνάλντουμ (63’ Οριγκί), Χέντερσον (61’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Μανέ, Σαλάχ (90’ Κεϊτά), Φιρμίνο

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στάνκοβιτς, Ονγκουενέ, Βέμπερ, Ντάκα (56’ Χάλαντ), Κρίστενσεν, Ούλμερ, Γιουνούζοβιτς (78’ Ασιμερού), Σζομποσζαλάι (70’ Οκουγκάβα), Χουάνγκ, Μιναμίνο, Μουεπού

ΓΚΕΝΚ-ΝΑΠΟΛΙ: 0-0

Γήπεδο: Luminus Arena

Γκέλα για τη Νάπολι που κόλλησε στο 0-0 στην έδρα της Γκενκ και ουσιαστικά πέταξε στα σκουπίδια τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ για την 1η αγωνιστική.

Η Νάπολι έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 15ο λεπτό, καθώς το σουτ του Καγιεχόν σταμάτησε στο δοκάρι του Κούτσκε και στην επαναφορά ο Μίλικ με προβολή σημάδεψε κι εκείνος το δοκάρι των Βέλγων. Στο 20’, μετά από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε έξω στον Χροσόβσκι, που έκανε το σουτ αλλά είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω και στο 25’ οι «παρτενοπέι» είχαν και 3ο δοκάρι σε κεφαλιά του Μίλικ. Στο 36ο λεπτό ο Μερέτ έσωσε μετά από σουτ του Μπεργκ, ενώ στο 37’, μετά από κόρνερ, ο Κουλιμπαλί πήρε την κεφαλιά με τον Χροσόβσκι να σώζει στη γραμμή και στην επαναφορά ο Μίλικ αστόχησε εξ επαφής. Στο 41’ το σουτ του Μπονγκοντά από αριστερά έφυγε μόλις έξω και στο 43’ ο Μερέτ έσωσε δύσκολα μετά από σουτ του Μπεργκ.

Στο 58ο λεπτό ο Ρουίθ σέντραρε από αριστερά, ο Ούρονεν δεν αντέδρασε σωστά αλλά ο Καγιεχόν έχασε μεγάλη ευκαιρία από ιδανικό σημείο και στο 75’ ο Κούτσκε είπε όχι σε σουτ του Μέρτενς. Στο 84’ μετά από λάθος του Άλαν, ο Χάτζι έκανε το πλασέ από το πέναλτι αλλά αστόχησε

ΓΚΕΝΚ: Κούτσκε, Ίτο, Ούρονεν, Κουέστα, Μέλε, Λουκούμι, Μπονγκοντά (89’ Πάιντσιλ), Μπεργκ, Χάτζι (90’ Χέινεν), Χροσόβσκι, Σαμάτα

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Κουλιμπαλί, Μανωλάς, Ρουί (33’ Μαλκουί), Ντι Λορέντζο, Ρουίθ, Άλαν, Καγιεχόν, Ελμάς (58’ Μέρτενς), Λοσάνο, Μίλικ (72’ Γιορέντε)

ΛΙΛ-ΤΣΕΛΣΙ: 1-2

Γήπεδο: Stade Pierre-Mauroy

Τεράστιο διπλό με 2-1 πήρε η Τσέλσι στην έδρα της Λιλ και βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος.

Στο 5ο μόλις λεπτό, ο Τζέιμς έβγαλε για τον Άμπραχαμ που δεν μπόρεσε από κοντά να τελειώσει τη φάση, ενώ στο 11’ η Τσέλσι απείλησε ξανά με τον ίδιο παίκτη και στο 17’ το μακρινό σουτ του Μάουντ πέρασε μόλις έξω. Και τελικά στο 22’ ο Τόμορι έβγαλε πανέμορφη μπαλιά στον Άμπραχαμ, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λιλ, κατέβασε, γύρισε και πλάσαρε για το 0-1.

Στο 31ο λεπτό ο Κέπα πραγματοποίησε φοβερή επέμβαση σε σουτ του Αραούχο και από το κόρνερ, ο Οσιμέν πήρε την κεφαλιά κι έκανε το 1-1. Στο 45’ η κεφαλιά του Αλόνσο πέρασε μόλις έξω και στο 45+3’ το πανέμορφο σουτ του Ζορζίνιο έξω από την περιοχή, τράνταξε το δοκάρι του Μαϊνιάν.

Στο 49’ η κεφαλιά του Τόμορι πέρασε μόλις έξω και στο 52’ ο Κέπα πραγματοποίησε μυθική επέμβαση σε κεφαλιά του Αντρέ ενώ στο 65’ η άμυνα της Λιλ έκοψε μετά από σουτ του Αλόνσο.

Στο 71’ ο Οσιμέν αστόχησε από ιδανικό σημείο ενώ στο 73’ ο Μαϊνιάν έσωσε εντυπωσιακά μετά από διαγώνιο πλασέ του Μάουντ.

Και τελικά στο 78ο λεπτό ο Γουίλιαν με φοβερό σουτ στην κίνηση από δεξιά έκανε το 1-2 για την Τσέλσι.

ΛΙΛ: Μαϊνιάν, Γκάμπριελ, Φοντέ, Ικονέ (61’ Γιαζιτσί), Αραούχο (78’ Τζέκα), Μανταβά, Σουμαρέ, Αντρέ (68’ Ρενάτο Σάντσες), Τσελίκ, Μπαμπά, Οσιμέν

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Τόμορι, Τζέιμς (67’ Χάντσον Οντόι), Ζουμά, Καντέ, Ζορζίνιο, Μάουντ (87’ Κόβασιτς), Γουίλιαν (84’ Πέδρο), Άμπραχαμ

ΖΕΝΙΤ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 3-1

Γήπεδο: Krestovsky Stadium

Τη νίκη με 3-1 πήρε η Ζενίτ στην έδρα της κόντρα στην Μπενφίκα και μάζεψε ένα σημαντικό τρίποντο.

Στο 5’ και στο 7’ τα σουτ των Σεφέροβιτς και Τααράμπ πέρασαν μόλις έξω, όπως κι εκείνο του Σάντος στο 9’, ενώ στο 20’ ο Λούνεβ είπε όχι σε σουτ του Πίτσι. Στο 22’ ο Οζντόεβ πίεσε τον Φέισα, του έκλεψε έξω από την περιοχή, έδωσε στον Ντζιούμπα που από κοντά πλάσαρε για το 1-0. Στο 25’ το σουτ του Σάτοβ πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 27’ ο Λούνεβ έσωσε μετά από προσπάθεια του Τααράμπ και στο 45+1’ ο Αζμούν αστόχηχε με κεφαλιά από κοντά

Στο 46’ ο Αζμούν και πάλι έκανε το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος του είπε όχι και στο 51’ ο Έλληνας κίπερ νίκησε και τον Ντζιούμπα, ενώ στο 70’ ο Καραβάεβ έβγαλε τη σέντρα και ο Ντίας κατά λάθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Μάλιστα στο 78’ ο Αζμούν αφού πέρασε και τον Βλαχοδήμο έκανε το 3-0, ενώ η Μπενφίκα μείωσε στο 85ο λεπτό με φοβερό μακρινό σουτ του Ντε Τομάς.

ΖΕΝΙΤ: Λούνεβ, Ντάγκλας Σάντος, Μπάριος, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Οζντόεβ, Σμολνίκοβ (63’ Οσόριο), Σάτοβ (68’ Καραβάεβ), Ντριούσι, Αζμούν (81’ Ερόκιν), Ντζιούμπα

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Γριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Ταβάρες, Ζαρδέλ, Ράφα Σίλβα, Γκάμπριελ, Φέισα (61’ Κάιο), Τααράμπ, Πίτσι (60’ Βινίσιους), Σεφέροβιτς (80’ Ντε Τομάς)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΓΙΑΞ: 0-3

Γήπεδο: Μεστάγια

Μεγάλο διπλό με 3-0 πήρε ο Άγιαξ στην έδρα της Βαλένθια κι έβαλε, από νωρίς, βάσεις πρόκρισης.

Ο Άγιαξ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό, ο Ζιγιές με απίθανο πλασέ έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά, έκανε το 0-1. Η Βαλένθια κέρδισε πέναλτι στο 23ο λεπτό, αλλά ο Παρέχο έστειλε την μπάλα πολύ έξω από την άσπρη βούλα και στο 31’ το σουτ του Γουέδες πέρασε λίγο έξω. Στο 33’ ο Ονανά είπε όχι σε πλασέ του Γκόμες και στο 39’ η κεφαλιά του Γκάμπριελ έξυσε το δοκάρι του Άγιαξ.

Στο 42’ το φοβερό σουτ του Ζιγιές τράνταξε το δοκάρι του Σίλεσεν, ο οποίος στο 45’ είπε όχι σε νέο σουτ του άσου του Άγιαξ.

Στο 46ο λεπτό ο Ονανά πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση μετά από κεφαλιά του Τόρες και στο 49’ ο κίπερ του Άγιαξ έσωσε και πάλι δύσκολα μετά από σουτ του Ροδρίγο ενώ η μπάλα βρήκε στη συνέχεια και στο δοκάρι.

Στο 55’ ο Άγιαξ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τάντιτς και στο 58’ ο Γκαράι έκοψε σωτήρια τον Πρόμες, αλλά στο 67’ ο Τάντιτς πέρασε υπέροχα στον Φαν ντε Μπεκ που πάσαρε από κοντά για το 0-3. Στο 70’ ο Γκαράι έσωσε στη γραμμή μετά από σουτ του Φαν ντε Μπεκ και στο 74’ ο Ονανά σταμάτησε εντυπωσιακά τον Βας.

Στο 87’ ο Σίλεσεν και το δοκάρι έσωσαν τη Βαλένθια από το 4ο γκολ μετά από σουτ του Νέρες.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σίλεσεν, Κόστα, Γκάμπριελ, Γκαράι, Βας, Κοκλέν (71’ Κορέια), Παρέχο, Γουέδες, Τόρες (77’ Τσερίσεβ0, Μάξι Γκόμες (57’ Κανγκ Ιν), Ροδρίγο

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Άλβαρες, Ταλιάφικο, Ντεστ, Μαρτίνες, Μπλιντ, Φαν ντε Μπεκ (88’ Ντε Γιονγκ), Ζιγιές (85’ Χούντελαρ), Τάντιτς, Πρόμες (80’ Νέρες)

ΛΕΙΨΙΑ-ΛΙΟΝ: 0-2

Γήπεδο: Red Bull Arena

Βάσεις πρόκρισης έβαλε η Λιόν που νίκησε με 2-0 στην έδρα της Λειψίας.

Στο 6ο μόλις λεπτό, ο Κλόστερμαν σέντραρε από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Βέρνερ αλλά εκείνος έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, ενώ στο 11’ ο Ουπαμεκανό έκανε τραγικό λάθος και ο Ντεπάι, σαν σε προπόνηση, πλάσαρε για το 0-1. Στο 23’ ο Βέρνερ μόνος και πάλι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία και στο 33’ ο Λόπες έκανε ασταθή επέμβαση σε σουτ του Πόουλσεν, ο Βέρνερ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μάρζαλ πρόλαβε στη γραμμή. Στο 42ο λεπτό η Λιόν σκόραρε και πάλι με τον Ντεπάι αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 51’ ο Λόπες είπε όχι σε σουτ του Χάλστενμπεργκ και στο 57’ η κεφαλιά του Τεριέ πέρασε μόλις έξω ενώ στο 65’ ο Μουκιέλε έκανε τραγικό λάθος και ο Τεριέ έκλεψε, απέφυγε και τον Γκουλάστσι και πλάσαρε για το 0-2.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Ορμπάν, Λάιμερ, Χάλστενμπεργκ, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό (67’ Ενκουνκού), Κονατέ (24’ Μουκιέλε), Σάμπιτζερ, Αϊνταρά (59’ Φόρσμπεργκ), Πόουλσεν, Βέρνερ

ΛΙΟΝ: Λόπες, Άντερσεν, Μαρσέλο, Ντουμπουά, Τεριέ (69’ Τραορέ), Οάρ (87’ Ζεάν Λούκας), Ντεπάι (79’ Ντεμπελέ), Μέντες, Μάρζαλ, Κονέ, Τουσάρ

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ-ΜΠ.ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: 0-2

Γήπεδο: Sinobo Stadium

Μόνο σάκος του μποξ δεν θα είναι η Σλάβια στον 6ο όμιλο. Οι Τσέχοι μετά την ισοπαλία στο «Σαν Σίρο» κόντρα στην Ίντερ, έβαλαν δύσκολα και στην Ντόρτμουντ, αλλά αυτή τη φορά οι Γερμανοί πήραν μεγάλο διπλό με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ασράφ Χακίμι!

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Κολάρ είπε «όχι» σε σουτ του Σάντσο, ενώ στο 17’ ο Άγγλος έστρωσε στον Χακίμι που πλάσαρε από το πέναλτι και είδε την μπάλα να ξύνει το δοκάρι της Σλάβια. Στο 21’ ο Μάσοπουστ βρέθηκε φάτσα με το Μπίρκι αλλά ο κίπερ της Ντόρτμουντ τον νίκησε, ενώ στο 24’ ο Ελβετός έσωσε δύσκολα και μετά από εκτέλεση φάουλ του Στάντσιου και στο 35’ ο Χακίμι έκανε μαγική κούρσα από δεξιά, απέφυγε τον Σέβτσικ αλλά και τον Κολάρ και με πλασέ από το πέναλτι έγραψε το 0-1.

Στο 39’ ο Χακίμι πάτησε περιοχή από αριστερά αυτή τη φορά, αλλά πιεζόμενος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση και στο 42’ το σουτ του Κούντελα από το πέναλτι, κόντραρε πάνω σε σώματα.

Στο 47ο λεπτό ο Σάντσο έφυγε στην κόντρα, αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Κολάρ και στο 52’ ο Τεκλ βγήκε μόνος με τον Μπίρκι, αλλά πλάσαρε άστοχα. Στο 71’ το σουτ του Σέβτσικ έξω από την περιοχή έξυσε το δοκάρι του Μπίρκι, ενώ στο 82’ ο Χακίμι πάτησε ξανά περιοχή από δεξιά κι έκανε το σουτ αλλά ο Κολάρ έδιωξε.

Στο 87ο λεπτό ο Ρόις από καλό σημείο, έκανε το σουτ, αλλά αστόχησε και στο 89’ οι Γερμανοί έβγαλαν ιδανική κόντρα και ο Χακίμι και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής (από αριστερά) και με όμορφο πλασέ κάτω από τα πόδια του Κολάρ διαμόρφωσε το 0-2.

ΣΛΑΒΙΑ: Κολάρ, Κουφάλ, Χοβόρκα, Ολαγινκά, Στάντσιου (83’ Σκόντα), Μάσοπουστ (76’ Ζελένι), Σεβτσίκ, Σούτσεκ, Τεκλ (59’ Φαν Μπιούρεν), Μπορίλ, Κούντελα

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Χακίμι (90’ Ζαγκαντού), Πίστσεκ, Γκερέιρο, Ακανζί, Ντιλέινι, Βίτσελ, Χούμελς, Μπραντ (90+2' Γκέτσε), Σάντσο (74’ Αζάρ), Ρόις

Keywords
Τυχαία Θέματα