Αίτημα Ερντογάν σε ΥΠΕΞ Ισραήλ για μεταφορά Φ.Α στην Ε.Ε μέσω Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αλληλεγγύης μετά τους σεισμούς που σκότωσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε αυτή τη χώρα και τη Συρία.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό δημοσιογράφο Amichai Stein, o Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μίλησε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν σχετικά με την εξαγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

¹Scoop: Turkish

president Erdogan spoke with Israeli Foreign Minister Eli Cohen about exporting Israeli gas to Europe through Turkey. pic.twitter.com/fU0oz5BuXF

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) February 15, 2023

«Ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι, ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπαν στον Eli Cohen: Μας ενδιαφέρει η συνεργασία σε θέματα φυσικού αερίου. Έχουμε εγκαταστάσεις και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξάγετε το φυσικό αέριο στην Ευρώπη», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τον Amichai Stein, o υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν δεν το απέκλεισε: «Θα εξετάσουμε το θέμα», φέρεται να είπε.

Υπενθυμίζεται πως οι Τούρκοι ζητούσαν συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας για το φυσικό αέριο για χρόνια, επίσης κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Lapid Bennett, η οποία σχεδόν απέφευγε να μιλήσει για το θέμα.

 Τώρα που υπάρχει νέα κυβέρνηση, οι Τούρκοι ελέγχουν - αν θα καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφωνίας με τον Νετανιάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα