Αιχμές αντιπολίτευσης κατά ΥΠΟΙΚ και ΠτΔ για Συνεργατισμό (BINTEO)

Για τις κρίσιμες συζητήσεις που αφορούν το μέλλον του Συνεργατισμού και των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, τοποθετήθηκαν σήμερα στην Εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» βουλευτές της Κυπριακής Βουλής.

«Το σχέδιο «Εστία» δεν είναι νομοθέτημα, και σαν αυτό έχουν υπάρξει πολλά κατά το παρελθόν», δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου.

«Μέχρι σήμερα, τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουμε πειστεί ότι τα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση μπορούν να επιλύσουν το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, γιατί είδαμε -εκ του αποτελέσματος-

να μην το επιλύουν. Άρα, τι θα αλλάξει με αυτά που φέρνει η Κυβέρνηση», διερωτήθηκε.

«Τα στενά χρονοδιαγράμματα εξυπηρετούν μόνο την Κυβέρνηση στο να αποφύγει τη Βουλή και να μην τής επιτρέπουν να δει αυτά τα νομοσχέδια σε βάθος», είπε, ενώ για το θέμα των εγγυήσεων είπε πως είναι ετεροβαρές ως προς το κόστος για τον φορολογούμενο πολίτη.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης σημείωσε πως το κόμμα του δεν λειτουργεί με ντιρεκτίβες, όπως ο κ. Νεοφύτου, ούτε έχουν σύνδρομα ευθυνοφοβίας και θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τον κυπριακό λαό.

«Η συμφωνία εξαγοράς του Συνεργατισμού είναι μια κακή συμφωνία. Ενώπιόν μας έχουμε ή μια κακή συμφωνία ή το ενδεχόμενο με επιπτώσεις κατάρρευσης του Συνεργατισμού», είπε.

Ο κ. Αντωνιάδης έθεσε και ζήτημα αξιοπιστίας του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, φέρει ευθύνη για την κατάσταση στον Συνεργατισμό και την κακή συμφωνία. «Προσπάθησαν να περάσουν τη συμφωνία στα μουλωχτά, γι’ αυτό τρέχουμε εδώ και τόσες μέρες», υποστήριξε, ενώ έκανε αναφορά στα προαπαιτούμενα του ΔΗΚΟ για ψήφιση της συμφωνίας.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο ‘‘Εστία’’, δεν υπάρχει Φορέας. Επομένως, αυτή τη ρευστότητα δεν μπορούν να τη χρεωθούν οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά η Κυβέρνηση, η οποία χρεώνεται, επίσης, και την κατάντια του Συνεργατισμού», είπε.

«Το δις εξαμαρτείν, ουκ πολίτου σοφού», στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πριν τρεις μήνες ψήφισαν έναν Πρόεδρο που λέει ψέματα, είπε ο κ. Δαμιανού, προσθέτοντας πως, όταν ένας βουλευτής τούς κατηγορεί, θα ανέμενε κανείς ότι θα υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους. «Αλλά δεν μπορούν, γιατί όντως λένε ψέματα», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα