Αγ.Τριμιθιάς:Έξω φρενών κάτοικοι«Είμαστε στον δρόμο»-Απάντηση ΥΠΕΣ

Στον δρόμο βρήκε τους κατοίκους των Αγίων Τριμιθιάς το ξημέρωμα, μετά τη θεομηνία.

Λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο, οι κάτοικοι είναι στον δρόμο και δεν ξέρουν, όπως δηλώνουν, ποιος θα καταμετρήσει τις ζημιές τους και πώς θα προχωρήσει. Μαρτυρία στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ, αναφέρει ότι σε συγκεκριμένο σπίτι υπάρχουν ζημιές 30 χιλιάδων.

Απάντηση στην απόγνωση των κατοίκων έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «Πρόθεση είναι να πάει στο Υπουργικό της Τετάρτης πρόταση να δοθεί εφάπαξ ποσό σε αυτούς που έχουν υποστεί ζημιές. Πρόκειται για ποσό ύψους 2 χιλιάδων στο κάθε σπίτι. Οι κάτοικοι θα αποζημιωθούν ανάλογα με τις ζημιές τους. Δεν χρειάζεται να γίνει καμιά αίτηση. Αν κάποιος δεν έχει επικοινωνήσει με τον κοινοτάρχη να το κάνει άμεσα, για να επισκεφθούν τα συνεργεία το υποστατικό. Τα λεφτά θα δοθούν μέχρι το τέλος της βδομάδας», τόνισε ο Υπουργός.

«Δυο χιλιάδες ευρώ δεν είναι αρκετά ούτε για να καθαριστούν τα σπίτια. Δεν γνωρίζουμε μέχρι τώρα αν μπορούμε να μπούμε στα δωμάτια του σπιτιού μας», δήλωσε ο κ. Σπανός, ο οποίος είναι και μέλος του κοινοτικού συμβουλίου.

Από πλευράς του, ο κοινοτάρχης ανέφερε στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ ότι ο κόσμος δικαίως διαμαρτύρεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα