Όλα όσα προβάλλει ο Τ/κ Τύπος της Δευτέρας

Δύο από τις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες ασχολούνται σήμερα με τις συνέπειες αγωγών στις οποίες εμπλέκονται, ενώ οι άλλες τρεις εφημερίδες αναφέρονται σε θέματα οικονομίας και Κυπριακού.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Έγινε πρόβλημα η κλήτευση Ερντογάν», γράφει ότι σήμερα θα ανακοινωθεί στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας η απόφαση σχετικά με το αν κλήθηκε και πώς, ο Τούρκος Πρόεδρος στη δίκη που άνοιξε εναντίον του η εφημερίδα θεωρώντας τον υποκινητή των επεισοδίων της 22ας Ιανουαρίου. Αλλού αναφέρει ότι δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι η πολιτική του «τμήματος περιβάλλοντος»

στο θέμα της οχλαγωγίας, αφού δεν επιβάλλει πρόστιμο στα μπαρ για τη δυνατή μουσική στην κεντρική λεωφόρο Ντερέμπογιου της Λευκωσίας, αλλά επιβάλλει σε εκείνα που λειτουργούν στην εντός των τειχών παλιά πόλη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο δυστύχημα στην Πάφο με θύματα ένα ζευγάρι ξένων τουριστών.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο», αναφέρεται σε δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί χθες για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 26 Οκτωβρίου. Αλλού γράφει ότι πραγματοποιήθηκε χθες σε Μαράθα – Σανταλάρι – Αλόα πανηγύρι με τίτλο «Ανοίγουν τα λουλούδια στα χωριά μας». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συνέντευξη του Κουντρέτ Οζερσάι στον ε/κ Τύπο και τη δήλωσή του ότι η έκθεση Γκουτέρες δεν επιβάλλει κανένα πλαίσιο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μαύρος λεκές», αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου της ένωσης Τ/κ δημοσιογράφων Σαμί Όζουσλου για την κατάσχεση στα γραφεία της εφημερίδας. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός δημοσιονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 22,5%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η χθεσινή βροχή στη Λευκωσία μετέτρεψε ορισμένους δρόμους σε λίμνες και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «30 εργολάβοι έχουν να παίρνουν 160 εκ. ΤΛ (22,8 εκ. ευρώ)», αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου εργολάβων Τζιαφέρ Γκιούρτζαφερ για το πόσα χρωστούν «κράτος» και «δήμοι» σε μέλη του συνδέσμου. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στην εφημερίδα, όπου δηλώνει ότι, εάν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, δεν προβλέπει ότι θα υπάρξει ένταση για το φυσικό αέριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το παλιό κτίριο από την εποχή της αποικιοκρατίας στην Αμμόχωστο, που ενοικιάστηκε από το 2009 στο «πανεπιστήμιο» ITÜ, κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω μη επιδιόρθωσης.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Είναι ο 10ος μήνας που θα βγάζουμε πέρα με δικούς μας πόρους», προβάλλει δηλώσεις του «υπουργού δημοσιονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι επειδή το σύστημα δεν έχει ξεκαθαρίσει στην Τουρκία, το χρήμα δεν άρχισε ακόμα να ρέει. Αλλού δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου χθες από τον Κορμακίτη αυτή τη φορά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε χθες ότι αναμένει να καθορίσουν μια ημερομηνία μέσα στα μέσα Νοεμβρίου για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα