Αγροτικά ζητήματα, προσφορά προμηθειών και πολιτιστική προσφορά

Δηλώσεις ζημιάς καλούνται να υποβάλουν οι πληγέντες από χαλάζι σε σιτηρά. Παράλληλα οι Βρετανικές Βάσεις ανακοινώνουν ότι παρείχαν προμήθειες φαγητού σε φτωχές οικογένειες ενώ τις διαδικτυακές παραστάσεις «Μένουμε σπίτι με το ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ» συνδράμει η Avaton Communications.


Καλούνται οι οι πληγέντες από χαλάζι σε σιτηρά να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς
-----------------------

Εξάλλου, το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι έχει αρχίσει

η υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς για ζημιές που προκλήθηκαν από χαλάζι σε σιτηρά. Τα έντυπα Δήλωσης Ζημιάς για το Αναθεωρημένο Εθνικό Πλαίσιο βρίσκονται στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λευκωσίας.

«Οι κάτοχοι ή διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί καλούνται να ενημερώσουν το αργότερο μέχρι τις 28 Απριλίου 2020 το Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λευκωσίας είτε τηλεφωνικώς, είτε με αποστολή φαξ στο 22305465, είτε συμπληρώνοντας το έντυπο Δήλωσης Ζημιάς», αναφέρεται.

Σε περίπτωση τηλεφωνικής ειδοποίησης ή αποστολής φαξ οι καλλιεργητές υποχρεούνται να προσέλθουν μετά την άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού για να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έντυπα.

«Τονίζεται ότι σε περιπτώσεις όπου η συγκομιδή θα πραγματοποιηθεί άμεσα, θα πρέπει να αφεθούν αντιπροσωπευτικοί μάρτυρες πλάτους ενός (1) μέτρου για κάθε αγροτεμάχιο, αφού προηγουμένως γίνει συνεννόηση με τους λειτουργούς του Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου», προστίθεται.


Προμήθειες φαγητού από Βρετανικές Βάσεις σε φτωχές οικογένειες
--------

Τριάντα πέντε (35) κουτιά με προμήθειες φαγητού προσέφερε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων στους Προέδρους των Κοινοτήτων Ακρωτηρίου, Ασωμάτου, Τραχωνιού, Ερήμης, Λόφου, Σωτήρας και Αυδήμου, στο πλαίσιο προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας “Food Aid”.

Τα κουτιά, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, «τα οποία πληρώθηκαν με περισσότερα από €700 από φιλανθρωπικό ταμείο, δωρεές από τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγού της Αστυνομίας των Βρ. Βάσεων, Chris Eyre, περιείχαν μεγάλες ποσότητες ξηρών τροφίμων και κονσερβοποιημένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων ζυμαρικών, δημητριακών, φασόλια, πατάτες και αλεύρι». Τα πακέτα περιείχαν επίσης κρέας και ψάρι και περισσότερα Πασχαλινά προϊόντα, όπως τσουρέκια, μπισκότα και σοκολάτες, προστίθεται.


«Μένουμε σπίτι με το ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ», με συμβολή Avaton Communications
----------------

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Avaton Communications ανακοινώνει ότι συνδράμει την πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου «Μένουμε σπίτι με το ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ».

«Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Avaton Communications συνταξιδεύει με το Παττίχειο Λεμεσού και συμβάλλει στην ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής διεξόδου, που προσφέρει το θέατρο στο κοινό μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας - συνελήφθη 24χρονος

Διαβάστε ακόμη: Καμία σχέση η ανακοίνωση OLAF με Integrated Casino Resorts Cyprus

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα