Αγώνας μίας επιλογής για την ΑΕΚ

ΑΕΚ
Οι Λαρνακείς θέλουν μόνο τη νίκη και οι λόγοι είναι ευνόητοι

Για την ΑΕΚ ο σημερινός αγώνας είναι μίας επιλογής. Αν θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα θα πρέπει να μειώσει στο μάξιμουμ τις απώλειες και ειδικά να κάνει το απόλυτο στην έδρα της. Το κύπελλο έφυγε από την ατζέντα και παρ' όλο που η Ευρώπη είναι ήδη κοντά, ο στόχος ενός τίτλου παραμένει ανεκπλήρωτος. Οι πιθανότητες είναι εκεί στα 10 παιχνίδια. Φυσικά στο κάδρο της ομάδας δεν μπαίνουν και οι δέκα αγώνες, αλλά ο

επόμενος και δη ο σημερινός.

Νίκη και μόνο νίκη λοιπόν απέναντι σε μία ομάδα, την οποία κέρδισε με άνεση πριν από μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει δυσκολίες σήμερα, αλλά είναι ένα παράδειγμα για την προσέγγιση. Ήταν σοβαρή, απαιτητική και αποτελεσματική.

Η ομάδα του Ιδιάκεθ έχει όλα τα φόντα, για να επιβληθεί απέναντι στους «πράσινους». Θα χρειαστεί φυσικά η σωστή τακτική. Στην πλευρά του αντιπάλου έγιναν από τότε αλλαγές που φαίνεται να διαφοροποιούν και την αγωνιστική του ταυτότητα. Ιδιάκεθ και παίκτες πρέπει να έχουν όλα τα δεδομένα στα υπ' όψιν.

Η ΑΕΚ είναι ομάδα που επιδιώκει την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και επιχειρεί άμεσα να βάλει πιέσεις στον αντίπαλο. Από τη στιγμή που «καίγεται» για τη νίκη θα είναι φυσιολογικά από την αρχή επιθετική. Θα πρέπει την ίδια ώρα να διασφαλίζει πως δεν είναι εκτεθειμένη στα μετόπισθεν. Η ισορροπία ανάμεσα στο επιθετικό παιχνίδι και την αναχαιτιστική ικανότητα θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Η... επιστροφή
Ο Τομάς μετά την πολύμηνή του ταλαιπωρία πήρε λεπτά συμμετοχής απέναντι στην Αναγέννηση και την Ανόρθωση. Επέστρεψε, αλλά η πραγματική του επιστροφή είναι αυτή σε αρχικό σχήμα. Όταν από το 1ο λεπτό θα ηγηθεί της ομάδας. Η απουσία του Ισπανού μέσου ήταν σε όλο αυτό το διάστημα εμφανέστατη. Η σύγκριση με την πριν τον τραυματισμό του περίοδο δεν αφήνει αμφιβολίες.

Ο Τομάς ήταν ο κουμανταδόρος και αυτό καλείται να κάνει από τώρα και στο εξής. Στα κρίσιμα σημεία της χρονιάς. Ναι, έλειψε καιρό και θέλει τον χρόνο του, αλλά τα 30 λεπτά κόντρα στην Ανόρθωση ήταν δείγμα ότι είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας. Φυσιολογικά, ο Τομάς θα είναι σήμερα στην 11άδα. Μετά από 1,5 γύρο.

Οι άλλοι δέκα
Αν όντως ο Ιδιάκεθ δώσει θέση βασικού στον Τομάς, οι Λαμπάν και Λαρένα θα τον πλαισιώσουν στη μεσαία γραμμή. Λογικά, λοιπόν, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί σε καθαρό 4-2-3-1 με τις απαραίτητες εναλλαγές της διάταξης, όταν επιτίθεται. Ο Τρισκόφσκι θα περάσει στα άκρα απέναντι από τον Ακοράν. Ο Φλοριάν θα ξεκινήσει στην κορυφή.

Να σημειώσουμε, όμως, ότι ο Ιδιάκεθ πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας τον Μυτίδη να έχει βγάλει έξω τα ... πιστόλια του στον επαναληπτικό κυπέλλου. Στην άμυνα μπροστά από τον Γεωργαλλίδη θα δούμε τους Ορτίθ, Γκαρίδο, Καταλά και Μόισοφ. Εκτός πλάνου ειναι μόνο ο Τετέ, οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι και αυτό δίνει επιλογές στον πάγκο για κάθε περίσταση ή και ευχέρεια στον Ιδιάκεθ να αλλάξει κάτι στο πιο πάνω σενάριο 11άδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα