Αστυνομικός χαστούκισε γυναίκα στη Λεμεσό-«Οι συνάδελφοι του φοβήθηκαν»

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε αστυνομικός, ο οποίος για άγνωστο λόγο χαστούκισε γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ενώπιον δικαστηρίου βρέθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κοινή επίθεση εναντίον γυναίκας. Μάλιστα, δικαστήριο κατέληξε σε ευρήματα, αποδεχόμενο εν μέρει την μαρτυρία της παραπονούμενης και εν μέρει τη μαρτυρία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο αστυνομικός είχε μεταβεί σε νυχτερινό κέντρο της Λεμεσού,

το οποίο φαίνεται ότι παραβίαζε τη νομοθεσία σχετικά με τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για λόγο ο οποίος παραμένει άγνωστος, ο κατηγορούμενος χαστούκισε γυναίκα, η οποίο βρισκόταν εκεί. Εκείνη με τη σειρά της φέρεται να του επιτέθηκε με σκοπό να του αποσπάσει τις επωμίδες.

Όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου: «…θαμώνες εξαγριώθηκαν στη θέα του χαστουκίσματος του κατηγορουμένου εναντίον της παραπονουμένης και αυτή η ενέργεια των θαμώνων είναι μεν αιτιολογημένη, αδικαιολόγητη δε, αλλά και υπέρμετρη, διότι το Δικαστήριο αποδέχθηκε ως πλήρως λογική, πειστική και αξιόπιστη την αναφορά του κατηγορουμένου ότι του επιτίθεντο οι θαμώνες υπέρμετρα και δυσανάλογα, εξυβρίζοντας τον και εξύβριζαν τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, ρίχνοντας μπουκάλια και ποτήρια εναντίον του».

Εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων αστυνομικών, οι οποίοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «για ένα μεγάλο διάστημα ο κατηγορούμενος δυστυχώς παρέμεινε μόνος και αβοήθητος από τους συναδέλφους του, οι οποίοι προφανώς φοβήθηκαν και μόνο ο κατηγορούμενος είχε το θάρρος να παραμείνει στον χώρο και να αντιμετωπίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον όχλο, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που είτε παρέμειναν αμέτοχοι, είτε διέφυγαν και αυτό δεν τιμά την εικόνα της Αστυνομίας».

Τελικά, βρέθηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τον απομακρύνουν από το σημείο.

Σε αυτή την κατάσταση πραγμάτων, οι υπόλοιποι αστυνομικοί έμειναν απαθείς. Το δικαστήριο, σχολιάζοντας ανέφερε ότι «για ένα μεγάλο διάστημα ο κατηγορούμενος δυστυχώς παρέμεινε μόνος και αβοήθητος από τους συναδέλφους του, οι οποίοι προφανώς φοβήθηκαν και μόνο ο κατηγορούμενος είχε το θάρρος να παραμείνει στον χώρο και να αντιμετωπίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον όχλο, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που είτε παρέμειναν αμέτοχοι, είτε διέφυγαν και αυτό δεν τιμά την εικόνα της Αστυνομίας, ώσπου και βρέθηκαν μόλις δύο αστυνομικοί να τον απομακρύνουν από την κατά τα άλλα παράνομη, αντικοινωνική και οχλαγωγική συμπεριφορά των θαμώνων που δεν σεβάστηκαν τα όργανα της τάξης και παρόλα αυτά ο κατηγορούμενος είχε τη μεγαλοψυχία να δικαιολογήσει τους συναδέλφους του που τον εγκατέλειψαν».

Το Δικαστήριο, μετά την έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης, αφού άκουσε την αγόρευση με τους μετριαστικούς παράγοντες, επέβαλε στον κατηγορούμενο πρόστιμο ύψους 400 ευρώ, ενώ διέταξε όπως πληρώσει και τα έξοδα της διαδικασίας τα οποία ανήλθαν σε 280 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η στάση του πατέρα της παραπονούμενης, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός και μεσολάβησε προκειμένου να αποσυρθούν οι καταγγελίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα