Αυξάνονται ολοένα τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών

Αυξητική τάση ενδοοικογενειακής βίας και στην Κύπρο. Με αφορμή τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 25 του Νοέμβρη, η αστυνομία αναφέρει πως το 2010 τα περιστατικά τέτοιων κρουσμάτων αυξήθηκαν από 883 σε 884 το 2014.

Σε μήνυμα του ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ υπογραμμίζει το εξής: «Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τεράστιες διαστάσεις και αυξητικές τάσεις. Η πιο συχνή μορφή βίας προέρχεται από τον ερωτικό

σύντροφο. Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα ξυλοκοπηθεί, θα βιασθεί ή με κάποιο άλλο τρόπο θα κακοποιηθεί από τον σύντροφό της, ενώ μία στις πέντε γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.»

Συνεχίζει λέγοντας πως αν και τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών είναι πολλαπλά, λίγες είναι οι γυναίκες που τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους και να ζητήσουν βοήθεια. Συγκεκριμένα, το 55%-95% των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας δεν καταγγέλλουν το πρόβλημα.

Εν κατακλείδι, η στήριξη των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα κάθε κοινωνίας και να προσφέρεται σε αυτές κάθε είδους στήριξη, επισημαίνει ο Επίτροπος.

πηγή: ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα