Αυξάνεται η χορηγία για τη χρήση αθλητικών χώρων στις Σχολικές Εφορείες

Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης αποδέχτηκε εισήγηση του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας επί Αθλητικών Θεμάτων Φοίβου Ζαχαριάδη,  για αύξηση της χορηγίας προς τις Σχολικές Εφορείες που παραχωρούν τους αθλητικούς τους χώρους σε Σωματεία της Κύπρου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα μετά από σύσκεψη την οποία

συγκάλεσε ο Σύμβουλος του Προέδρου, Φοίβος Ζαχαριάδης, στο Γραφείο του και η οποία απορρέει μετά από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και στην οποία παρευρέθηκαν οι ενδιαφερόμενοι Φορείς , ο Κ.Ο.Α., το Υπουργείο και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας αποφασίστηκε όπως εισηγηθούν προς τον Υπουργό αύξηση του ποσού της χορηγίας από 255.000 ευρώ σε 500.000 ευρώ, από το 2020.

Η αύξηση του ποσού θα δώσει την δυνατότητα στις Σχολικές Εφορείες να μην χρεώνουν δικαιώματα χρήσης στα Σωματεία της Κύπρου.

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Ζαχαριάδη πως έχει εγερθεί το θέμα αυτό, απάντησε ότι υπήρχαν σωρεία διαμαρτυριών από Σωματεία για τις χρεώσεις, κάτι που ήρθε υπόψη και του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκου Χατζηγιάννη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Βουλή προς επίλυση του προβλήματος.

Η πρόταση για αύξηση του ποσού τέθηκε υπόψη του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος και την αποδέχτηκε.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Υπουργό για την θετική αντίκριση του αιτήματος των Σωματείων, αλλά και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκο Χατζηγιάννη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα πρακτικά της συνάντησης με την απόφαση, παραδόθηκαν ιδιοχείρως στο Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας από τον Σύμβουλο, κ. Ζαχαριάδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα