Τι θα περιλαμβάνει το μονοσέλιδο έγγραφο των Όρων Αναφοράς (vid)

Σε μονοσέλιδο έγγραφο αποτυπώνονται οι Όροι Αναφοράς οι οποίοι αναμένονται να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο μιας τριμερούς συνάντησης (Γκουτέρες – Αναστασιάδης – Ακιντζί) στην Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδει το ΣΙΓΜΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο των Όρων Αναφοράς, θα καταγράφονται:

H επαναβεβαίωση της βάσης λύσης του Κυπριακού
(Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία).Το Κοινό Ανακοινωθέν του Φεβρουαρίου του 2014.Οι συγκλίσεις που οδήγησαν στις δυο διασκέψεις για την ΚύπροΟι συζητήσεις επί των 6 παραμέτρων που έθεσε ο Γ.Γ του ΟΗΕ κατά την διάρκεια της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά.Έκκληση προς όλες τις δυνάμεις (Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα) να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία με στόχο την επίλυση του προβλήματος εντός ενός σύντομου χρονικού ορίζοντα.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η τριμερής συνάντηση στην Νέα Υόρκη. Αυτό που δεν είναι δεδομένο, είναι ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του Γ.Γ το ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυρία Λουτ, παράτεινε την παραμονή της στο νησί μέχρι και αύριο Τετάρτη  (4/9) όπου θα υπάρξει και τέταρτος γύρος συναντήσεων με τους δυο ηγέτες.

Επίσης, μέχρι αυτή την ώρα, δεν μπορεί να αποκλειστεί η διενέργεια μια κοινής συνάντησης (Λουτ – Αναστασιάδη – Ακιντζί) κοινωνικού χαρακτήρα, για να επισφραγίσουν το κείμενο των Όρων Αναφοράς.

Η ειδική σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ, Τζειν Χολ Λουτ, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μεταβεί στις εγγυήτριες δυνάμεις, καθότι, σημεία των Όρων Αναφοράς τις αφορούν άμεσα (σ.σ εξωτερική πτυχή του Κυπριακού), και ως εκ τούτου πρέπει να δώσουν το πράσινο φως.

Keywords
Τυχαία Θέματα