Αυτοί οι ξηροί καρποί θα σας γεμίσουν ενέργεια

Οι διατροφολόγοι, αλλά και όσοι αναγνωρίζουν ότι μια σωστή διατροφή έχει βασική σημασία για μια καλή υγεία, είναι ενημερωμένοι για τις ευεργετικές ιδιότητες και την υψηλή διατροφική αξία των ξηρών καρπών. Αυτή η κατηγορία τροφίμων περιέχει βασικά λιπαρά οξέα, όπως το ελαϊκό, το λινελαϊκό ή το λινολενικό οξύ, που δεν μπορεί να παράγει το ανθρώπινο σώμα και πρέπει να ληφθούν από εξωτερικές πηγές. Αυτά τα οξέα έχουν σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση,

όπως δείχνουν πολυάριθμες μελέτες και κλινικές έρευνες.

Η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών βοηθάει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να αντιμετωπίσει τους ιούς και άλλες συνηθισμένες λοιμώξεις, ειδικά τις εποχιακές λοιμώξεις που οφείλονται στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.

Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι μια πολύ σημαντική πηγή ενέργειας. Περιέχουν πολλές θερμίδες αλλά και μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, κάτι που βοηθά στη σταδιακή και όχι απότομη απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

Με βάση τα παραπάνω, δεν είναι κακή ιδέα να έχετε δίπλα σας ένα μπολ με ξηρούς καρπούς την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το διαδικτυακό casino της Netbet, για να δοκιμάσετε την τύχη σας ποντάροντας σε μια μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια και ιδιαίτερα στους κουλοχέρηδες, που χαρίζουν έντονες συγκινήσεις στους παίκτες.

Ας δούμε παρακάτω ποιοι ξηροί καρποί θα τονώσουν την ζωτικότητά σας και θα σας γεμίσουν ενέργεια.

Φουντούκια

Ένας ξηρός καρπός με λεπτή και διακριτική γεύση, κάτι που επιτρέπει την κατανάλωσή του με διάφορους τρόπους. Τα φουντούκια περιέχουν σε αφθονία φολικό οξύ και η κατανάλωσή τους συνιστάται ιδιαίτερα σε περίοδο εγκυμοσύνης. Συμπληρωματικά, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε, τα οποία βοηθούν τους αθλητές στις προπονήσεις τους μειώνοντας τις φλεγμονές στους μυϊκούς ιστούς. Ειδικά οι επαγγελματίες αθλητές γνωρίζουν καλά πως πρέπει να είναι σε καλή φόρμα όταν έχουν αγώνες, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θα παίξουν στοίχημα στην πλατφόρμα της Netbet με βάση τις προσδοκώμενες επιδόσεις τους. Τα φουντούκια περιέχουν επίσης σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και πολλές φυτικές ίνες.

Καρύδια

Τα καρύδια προσφέρουν συμπυκνωμένη ενέργεια, αλλά δρουν ευεργετικά και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Περιέχουν περισσότερα Ω-3 λιπαρά οξέα από κάθε άλλο ξηρό καρπό. Αν και είναι μια λιπαρή τροφή, περιέχουν κυρίως πολυακόρεστα λιπαρά, που βοηθούν στην καλή υγεία του καρδιοαγγειακού συστήματος, χωρίς να προκαλούν αύξηση βάρους όταν λαμβάνονται σε λογικές ποσότητες. Περιέχουν επίσης βιταμίνες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προκαλούν κορεσμό. Επίσης βοηθούν στον καλό ύπνο καθώς αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης.

Φιστίκια Αιγίνης

Είναι εξαιρετικά πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Ε και ποτάσσιο. Παρέχουν το 43% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης φυτικής πρωτεΐνης και μεγάλη περιεκτικότητα σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που προάγει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τα φιστίκια Αιγίνης περιέχουν επίσης βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β5, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό. Η κατανάλωσή τους βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και την απορρόφηση της γλυκόζης από τα κύτταρα.

Αμύγδαλα

Οι αθλητές προτιμούν ιδιαίτερα τα αμύγδαλα, καθώς προσφέρουν άφθονη ενέργεια σε μορφή υδατάνθρακα ή υγιεινών λιπαρών, σε συνδυασμό με φυτικές πρωτεΐνες. Μια χούφτα αμύγδαλα (περίπου 30 γραμμάρια) περιέχει περίπου 160 θερμίδες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που προάγουν τον μεταβολισμό της ενέργειας. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ανόργανα στοιχεία όπως ασβέστιο, ποτάσσιο, φώσφορο, σελήνιο και σίδηρο. Δεν είναι τυχαίο ότι παλιότερα έδιναν στα μωρά γάλα αμυγδάλου, όταν δεν μπορούσαν να έχουν μητρικό γάλα, για κάποια αιτία.

Εκτός από τους τέσσερις ξηρούς καρπούς που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που μπορούν να κάνουν καλό στην υγεία σας. Συμπεριλάβετέ τους λοιπόν στη διατροφή σας από σήμερα!

Keywords
Τυχαία Θέματα