Αυτή είναι η θέση ΠτΔ για τους διορισμούς στο Μοντ Πελεράν

Έγγραφο των συνομιλιών από το αρχείο του πολιτικού συντάκτη Χρίστου Χαραλάμπους, ημερομηνίας 1ης Νοεμβρίου 2016, αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνει την εικόνα για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης επί του συγκεκριμένου ζητήματος, της έναρξης εφαρμογής της λύσης.

Πρόκειται για ένα έγγραφο που τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν στα χέρια τους και αποτελεί το κομμάτι που λείπει από το παζλ της αντιπαράθεσης του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου και του

Προεδρικού.

Επί της ουσίας, υπάρχει μια νοητή γραμμή, όπου στημία άκρη είναι το έγγραφο που έδωσε το Επιτελείο Παπαδόπουλου ημερομηνίας 9 Νοεμβρίου 2015, ενώ στην άλλη άκρη υπάρχει το τρίπτυχο που πρώτο αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ και το έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ενδιάμεσα υπάρχει ακόμη ένα έγγραφο ημερομηνίας 1η Νοεμβρίου 2016.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο στην τρίτη παράγραφο όπως αποκαλύπτει το ΣΙΓΜΑ, αναφέρει ότι η θέση της ε/κ πλευράς στο ζήτημα των διορισμών των αξιωματούχων μετά την λύση είναι: "Σε συνάρτηση με την σύνηθες πρακτική του συντάγματος, η κάθε μία από αυτές (εννοείται η Ε/κ και η Τ/κ πλευρά) είναι υπεύθυνες για το διορισμό των μελών των δικών τους κοινοτήτων.

Όσον αφορά στο παρασκήνιο, την περίοδο Νοέμβριος 2015 - Νοέμβριος 2016 είχαμε διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί. Γι’ αυτό στο σημείο των διορισμών ο κ. Ακιντζί δεν ξεκαθάριζε την θέση του και ζητούσε διαβούλευση,

Παραμονές του ταξιδιού στο Μοντ Πελεράντ είχαμε αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη της Ε/κ διαπραγματευτικής ομάδας. Μάλιστα ο κ. Πόλυς Πολυβίου ζήτησε να υπάρξει ξεκάθαρη θέση επάνω σε αυτό το ζήτημα.

Έτσι ετοιμάστηκε το έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα και με αυτό το έγγραφο πήγαμε στις διαπραγματεύσεις.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόμματα μπορεί να μην είχαν το έγγραφο, γνώριζαν όμως ποια είναι η θέση μας στη διαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα