Συνάντηση Νικόλα Παπαδόπουλου με Σύνδεσμο Τραπεζών

Τρέχοντα θέματα και δεδομένα που άπτονται του τραπεζικού τομέα και δυνητικές αλλαγές επί υφιστάμενων νομοθεσιών, συζήτησαν σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Σύνδεσμος Τραπεζών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών, κατά τη συνάντηση που έγινε στο εκλογικό επιτελείο του κ. Παπαδόπουλου και στο πλαίσιο επαφών και διαλόγου του Συνδέσμου με πολιτικούς αρχηγούς, συζητήθηκαν «τρέχοντα

θέματα και δεδομένα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, την πρόοδο που έχει καταγραφεί σε σχέση με τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, αλλά και τα δεδομένα που κυριαρχούν στον τραπεζικό τομέα και καθορίζονται μέσα από το υφιστάμενο νομικό και εποπτικό πλαίσιο, καθώς και αλλαγές που επίκεινται τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Παπαδόπουλος επαναδιατύπωσε τη θέση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «για δημιουργία ενός κρατικού οργανισμού διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων», αναφέροντας ότι «αυτή είναι πιο εφικτή και αποτελεσματική λύση για μείωση του προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων».

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών αναφέρει ότι συμφωνήθηκε με τον κ. Παπαδόπουλο ότι «οι δημόσιες, αρνητικές τοποθετήσεις αναφορικά με τις τράπεζες του τόπου δεν βοηθούν, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε έτοιμος ανά πάσα στιγμή να ακούσει καλές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τον τραπεζικό κλάδο να εξέλθει των αρνητικών δεδομένων που αντιμετωπίζει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα