Πρόγραμμα καινοτομίας για διαστημικές startups

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) εγκαινιάζει στην Κύπρο την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα καινοτομίας που θα δώσει σε νέους την δυνατότητα δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του διαστήματος.

Ανακοίνωση του CSEO αναφέρει ότι η δραστηριότητα «Space Startups», δίνει την δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους «να λάβουν την απαραίτητη κατάρτιση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και στήριξη, καθώς και πρόσβαση σε διαστημικά δεδομένα … για την δημιουργία πρωτοποριακών νεοφυών

επιχειρήσεων στον τομέα του διαστήματος».

Ο Πρόεδρος του CSEO, Γιώργος Δανός, δήλωσε ότι «ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος σαν μέρος της θεσμικής του αποστολής και σαν μέρος της κοινωνικής, επιστημονικής και τεχνολογικής του προσφοράς, για την ανάπτυξη του τομέα του Διαστήματος στην χώρα μας, ανακοινώνει το πρωτοποριακό πρόγραμμα Space Startups».

Πρόσθεσε ότι «σε μόλις πέντε χρόνια ύπαρξης μας, έχουμε δει τόσες παγκόσμιες πρωτιές και επιτυχίες από τους νέους μας στους Διαγωνισμούς της NASA που διοργανώνουμε κάθε χρονιά και τώρα ήρθε η στιγμή να τους στηρίξουμε, για την ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας στην χώρα μας».

Ο CSEO είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ακαδημία Κοπέρνικος (Copernicus Academy Network) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο έχει ως στόχο να καθοδηγήσει την μελλοντική γενιά ταλαντούχων μυαλών στην αξιοποίηση των δεδομένων από τους δορυφόρους Κοπέρνικος που παρατηρούν τη Γη από το διάστημα, σε εφαρμογές που βελτιώνουν την ζωή μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ως μέρος του Copernicus Academy Network, ο CSEO θα διοργανώσει διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και εκπαιδευτικά εργαστήρια, για να εκπαιδεύσει τα μέλη μας, στην αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων σε νέα καινοτόμα προϊόντα και εμπορικές εφαρμογές, σχηματίζοντας startups και προωθώντας την επιχειρηματικότητα υψηλής τεχνολογίας, που θα ωφελήσει τους πολίτες μας και το μέλλον του πλανήτη μας».

Νέοι επιστήμονες, μηχανολόγοι, προγραμματιστές, ταλαντούχοι στην καινοτομία, εμπόριο και μάρκετινγκ, με επιχειρηματικές ιδέες, έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ενταχθούν σε μια ομάδα πολύπλευρων γνώσεων και ειδικοτήτων.

Μαζί θα λάβουν καθοδήγηση και κατάρτιση από ειδικούς, ώστε να δημιουργήσουν Startups που θα αξιοποιούν επιχειρηματικά τα δεδομένα δορυφόρων που παρατηρούν τον πλανήτη μας από το διάστημα.

Αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα που ανέπτυξε ο CSEO ειδικά για την Κύπρο, θα είναι μια σειρά από εβδομαδιαία εργαστήρια που πέραν της καθοδήγησης και κατάρτισης θα δώσει πρόσβαση σε διαστημικά δεδομένα από δορυφόρους, και θα συνδέσει τους συμμετέχοντες με εμπειρογνώμονες του διαστήματος με σκοπό την εκκόλαψη διαστημικών εταιρειών.

Τα εγκαίνια και το πρώτο διαστημικό εργαστήριο Copernicus Academy - Space Startups γίνονται με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας πραγματοποιούνται αύριο στις 18:30 - 20:00, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, Αγίου Ανδρέου 7, 1040 Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα