Αυτή είναι η ανακοίνωση-έκπληξη Ερντογάν: Κοίτασμα 320 m3 στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προέβη πριν από λίγο στην ανακοίνωση έκπληξη που είναι υποσχεθεί τις προηγούμενες μέρες. Όπως είπε, η μεγαλύτερη ανακάλυψη της Τουρκίας είναι στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Πορθητής ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και βρήκε 320 δις. κυβικά μέτρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να βρεθεί μεγαλύτερο κοίτασμα και

αυτό είναι ένα μέρος αυτού που βρέθηκε.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως περιμένουν αντίστοιχες καλές ειδήσεις και στην Ανατολική Μεσόγειο και θα εκδώσουν και άλλες άδειες για έρευνες και εκεί. 

#BREAKING Turkish president: 320 billion cubic meters of natural gas reserve found by Fatih drill ship on July 20 off Black Sea coast

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) August 21, 2020

Δικαιωνόμαστε με αυτά που κάνουμε στην Μεσόγειο, ανέφερε, και πρόσθεσε πως δεν έχει δίκιο η Ευρώπη που κακομαθαίνει την Ελλάδα

Σύμφωνα με την Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν δήλωσε: «Προχωράμε προς στους στόχους χωρίς να εποφθαλμιούμε το δικαίωμα κανενός, αλλά και χωρίς να παραχωρούμε τα δικά μας δικαιώματα σε κανέναν. Όταν μας θέτουν ένα τέτοιο ζήτημα, με πρώτη την Ελλάδα, γνωρίζουν ότι εμείς έχουμε δίκιο. H Ευρώπη πρέπει να δει ότι προδίδει για άλλη μια φορά τις ίδιες της τις αρχές με το να κακομαθαίνει την Ελλάδα και να συμπεριφέρεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντί μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χάρτες που δεν έχουν καμία εγκυρότητα, αύριο θα κάνουν μεγάλη ζημιά στην ΕΕ.»

Όπως μεταδίδει το τουρκικό NTV (21.08.20), σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του ΚΥΠΕ, η του Φατίχ άρχισε στις 20 Ιουλίου, ο Έρντογαν, ο οποίος μιλούσε από το γραφείο του στο Ντολμάμπαχτσε, χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως την μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου που πραγματοποίησε μέχρι σήμερα η Τουρκία προσθέτοντας ότι στόχος τους είναι να προσφέρουν το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας στον λαό για χρήση μέσα στο 2023.

«Τα αποθέματα που βρέθηκαν σε αυτό το πρώτο πηγάδι είναι ένα κομμάτι ενός πολύ πιο πλούσιου πόρου. Με την βοήθεια του Αλλάχ θα υπάρξει και συνέχει σύντομα. Θα αρχίσουμε να ανοίγουμε επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις. Περιμένουμε πρώτα ο Αλλάχ να πάρουμε μιαν τέτοια χαρμόσυνη είδηση και από την Μεσόγειο. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προς χρήση στο έθνος μας το αέριο της Μαύρης Θάλασσας εντός του 2023. Μέσω των πλοίων μας Φατίχ και Γιαβούζ πραγματοποιήσαμε εννέα βαθιές θαλάσσιες γεωτρήσεις μέχρι σήμερα στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα. […]»

Αναφερόμενος στο πλοίο γεωτρύπανο Κανουνί, ο Έρντογαν είπε ότι θα τελειώσουν οι εργασίες συντήρησής του και θα αρχίσει εργασίες στην Μεσόγειο στα τέλη του χρόνου.

Μιλώντας μετά τον Έρντογαν από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ (ntv.com.tr) ανέφερε ότι ανακάλυψαν το κοίτασμα σε βάθος 500 μέτρων, γίνονταν συνεχώς τεστ και μετά από αναλύσεις οι ειδικοί της τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) διαπίστωσαν την ποσότητα του αποθέματος.

«Θα κατέβουμε ακόμα 1000 μέτρα», είπε ο Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα δύο στρώματα πιο κάτω, γεγονός το οποίο δείχνει ότι θα ανακαλύψουν και εκεί φυσικό αέριο.  Σημείωσε ότι μετά από εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι το αέριο που βρήκαν είναι «εξαιρετικά ποιοτικό».

#Turkey discovers a major natural gas reserve in #BlackSea pic.twitter.com/WcAktb2trD

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) August 21, 2020

Σε δήλωσή του στο Twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως «λόγω των ευχάριστων νέων που δόθηκαν από τον Πρόεδρο Ερντογάν σήμερα, η Τουρκία κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την πλήρη ανεξαρτησία. Η Τουρκία γίνεται ο παίκτης που καθορίζει το παιγνίδι και στον τομέα της ενέργειας! Στόχος το 2023! Οι καλύτερες ευχές μας για την περιοχή φυσικού αερίου Σακάρια.»

Thanks to the good news given by President @RTErdogan today, taking a huge step towards full independence. #Turkey becomes a playmaker in the energy field as well! Target 2023!

Best wishes for Sakarya gas area.

Keywords
Τυχαία Θέματα