Έτσι διαμορφώθηκε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

Σέντρα σήμερα στο 82ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας, το Πρωτάθλημα Cyta. Οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν ανά το Παγκόσμιο λόγω της Πανδημίας του κορονοϊού, δημιουργούν ειδικές συνθήκες και στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος μας, βάσει του Πρωτοκόλλου που έχει ετοιμαστεί.

Με την ευχή λοιπόν να η ποδοσφαιρική χρονιά να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται, η μπάλα στήνεται σήμερα στη σέντρα. 

Πρώτος χρονικά αγώνας του Πρωταθλήματος είναι αυτός που θα γίνει στο Στάδιο ΓΣΠ απόψε

στις 19:30 μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της νεοφώτιστης Καρμιώτισσας Πολεμιδιών. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Cablenet

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις αλλαγές που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες: 

Παρασκευή, 21 Αυγούστου

19:30, Στάδιο ΓΣΠ

 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών Cablenet)

Σάββατο, 22 Αυγούστου

18:30, Στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης"

Πάφος F.C. – Ομόνοια Λευκωσίας (Cablenet)

20:30, Τσίρειο

Απόλλων Λεμεσού – Δόξα Κατωκοπιάς (Cytavision)

Κυριακή, 23 Αυγούστου

18:00 Μακάρειο Στάδιο

Ολυμπιακός Λευκωσίας – ΑΕΛ Λεμεσού (Cytavision)

19:30 Στάδιο "Αντώνης Παπαδόπουλος"

 Ανόρθωση Αμμοχώστου – Ερμής Αραδίππου (Cablenet)

Δευτέρα, 24 Αυγούστου

19:00 Στάδιο "Αντώνης Παπαδόπουλος"

Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου – ΑΕΚ Λάρνακας (Cytavision)

Τετάρτη, 26 Αυγούστου

19:00, Στάδιο Εθνικός Άχνας (ή Στάδιο ΓΣΖ)

Εθνικός Άχνας - Ε.Ν. Παραλιμνίου

Τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος:

Το Πρωτάθλημα Cyta θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε 26 αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα διαβαθμιστούν στη Β’ Κατηγορία.  Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, αγωνιζόμενες σε δύο ομίλους και θα διεξαχθούν δέκα επιπρόσθετες αγωνιστικές.

Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της πρώτης φάσης και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα αγωνιστούν στο δεύτερο όμιλο. Οι 12 ομάδες θα μεταφέρουν στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που θα έχουν εξασφαλίσει με το τέλος της πρώτης φάσης.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν επίσης στη Β’ Κατηγορία.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Έναρξη Πρωταθλήματος: 21 Αυγούστου 2020

Τέλος Α' γύρου Α' φάσης: 5-6 Δεκεμβρίου 2020

Τέλος Β' γύρου Α' φάσης: 13-14Φεβρουαρίου 2021

Έναρξης Β' φάσης: 20-21 Φεβρουαρίου 2021

Ολοκλήρωση Πρωταθλήματος: 27-28 Απριλίου 2021

Παρουσία φιλάθλων:

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν και βάσει του Πρωτοκόλλου της ΚΟΠ, το Πρωτάθλημα αρχίζει με παρουσία φιλάθλων ίση με το 33% της χωρητικότητας του κάθε Σταδίου. Στους εντός έδρας αγώνες της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της ΑΕΚ, της ΑΕΛ και της Νέας Σαλαμίνας δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων.  

Τηλεοπτικές μεταδόσεις:

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta θα μεταδίδονται τηλεοπτικά από τρεις πλατφόρμες, τη Cytavision, την Primetel και την Cablenet

Η Cytavision έχει τα δικαιώματα για τους εντός έδρας αγώνες του Απόλλωνα, της ΑΕΛ, της Νέας Σαλαμίνας, του Ολυμπιακού, της ΕΝΠ, του Εθνικού Άχνας και της Δόξας.

Η Cablenet έχει τα δικαιώματα για τους εντός έδρας αγώνες της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ, της Πάφος FC., της Καρμιώτισσας και του Ερμή.

Η Primetel έχει τα δικαιώματα για τους εντός έδρας αγώνες της Ομόνοιας και της ΑΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα