Στον εισαγγελέα γκρουπ κατά της μάσκας στην Ελλάδα-Η περίπτωση Κύπρου

Στον εισαγγελέα Ελλάδος διαβιβάζεται φάκελος για υπόθεση ομάδας στο Facebook με την ονομασία «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», η οποία προτρέπει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη της χώρας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από

τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

Η περίπτωση της Κύπρου

Αντίστοιχη ομάδα στο facebook έχει δημιουργηθεί εδώ και μέρες και για την Κύπρο, το οποίο είχε την ονομασία «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο-Κύπρος», ώστε να διαφοροποιείται από τις ελλαδικές σχετικές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης(20/08) η ομάδα στην Κύπρο αριθμούσε περισσότερα από 31 χιλιάδες μέλη ωστόσο φαίνεται να μετονομάστηκε χωρίς να διακρίνονται οι αναρτήσεις ή δεδομένα που να παραπέμπουν στον χαρακτήρα και το περιεχόμενό του.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, είπε πως δεν έχει γίνει οποιαδήποτε καταγγελία μέχρι αυτή τη στιγμή στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κος Στυλιανού είπε πως θεωρείται αδίκημα κάποιος να παροτρύνει κάποιον να παρανομήσει. «Εάν προκύψει κάποια καταγγελία για την ομάδα αυτή, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αδικήματα».

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα αδικήματα που πιθανόν να προκύπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι το αδίκημα της υποκίνησης. Αδίκημα το οποίο καταχωρήθηκε εναντίον προσώπων το προηγούμενο διάστημα, τα οποία παρακίνησαν μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης να κάψουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα