Αυστρία:Χρέος της Ελλάδας η προστασία των Ευρωπαικών συνόρων

Ασκώντας έμμεση πλην σαφέστατη κριτική εναντίον της Ελλάδας, η Αυστριακή ακροδεξιά διατείνεται τώρα πως «η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαικής Ενωσης, είναι ένα καθήκον που μπορεί να διεκπεραιώσει η Ελλάδα, η οποία είναι βαριά χρεωμένη απέναντι στην ΕΕ» και πως για την προστασία των συνόρων δεν χρειάζεται η Τουρκία που δεν είναι καν τμήμα της Ευρώπης.

Σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο Χέρμπερτ Κικλ, γενικός γραμματέας

του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, ανέφερε πως η Ελλάδα είναι στην περιοχή ένα είδος στρατιωτικής υπερδύναμης, με τον εξοπλισμό της χώρας να συνιστά μέρος της οικονομικής της μιζέριας, ο οποίος τώρα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σκόπιμα για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Εάν η Ελλάδα θέλει, καμία απολύτως λέμβος δεν φτάνει από την Τουρκία στην επικράτεια της ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας των Ελευθέρων, παρατηρώντας νωρίτερα ότι το σχέδιο για την προστασία των εξωτερικών συνόρων από την Τουρκία είναι ούτως ή άλλως "παράλογο", καθώς η χώρα αυτή δεν αποτελεί τμήμα της Ευρώπης.

Δριμεία κριτική άσκησε ο Χέρμπερτ Κικλ εναντίον του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, πως ο καγκελάριος, αντί να επιληφθεί των προβλημάτων των Αυστριακών ασχολείται με τα προβλήματα του Ερντογάν.

«Το πέρασμα στην πολιτική ομηρία μιας Τουρκίας που οπισθοδρομεί είναι ο λάθος δρόμος και τελείως περιττός», πρόσθεσε ο Κικλ.

Οι φραστικές αυτές επιθέσεις του γενικού γραμματέα του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων έρχονται σε απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του Αυστριακού καγκελάριου ότι μόνον εάν λειτουργήσει η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με την Τουρκία, μπορεί η ΕΕ να αναλάβει συντεταγμένα 40.000 έως 50.000 πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα