Άφαντος για πέμπτη μέρα ο Γιάγκου - Αναστάληκαν οι έρευνες

Άφαντος για 5η ημέρα παραμένει ο αγνοούμενος δύτης Αντρέας Γιάγκου. Οι συντονισμένες έρευνες αναστάληκαν και πλέον στην περιοχή παραμένουν οι εθελοντές, οι οποίοι επιβλέπονται από το κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης. Σε επίσημο επίπεδο πλέον, θα διερευνώνται μόνο πληροφορίες κατόπιν αξιολόγησης.

Ομάδες εθελοντών μόνο συνέχισαν σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό του Ανδρέα Γιάγκου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το περασμένο Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή του Πωμού.

Οι έρευνες του κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης αναστάληκαν μετά τη χθεσινή τους λήξη και πλέον θα διερευνώνται

πληροφορίες κατόπιν αξιολόγησης.

Ωστόσο, οι έρευνες των εθελοντών θα επιβλέπονται από το ΚΣΕΔ, σε μια προσπάθεια αποφυγής άλλων δυσάρεστων περιστατικών. Πηγές από το ΚΣΕΔ αναφέρουν ότι ερευνήθηκαν όλα τα μοντέλα πιθανοτήτων στη βάση των υποθαλάσσιων ρευμάτων, καθώς και της φοράς των ανέμων από το περασμένο Σάββατο, ήμερα που θεάθηκε για τελευταία φορά στην περιοχή ο 31χρονος δύτης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για μια πάρα πολύ δύσκολη επιχείρηση, τόσο υποθαλάσσια όσο και στην επιφάνεια της θάλασσας, καθώς ο βυθός στην περιοχή είναι ιδιόμορφος και πάρα πολύ επικίνδυνος και κατά συνέπεια, τα σενάρια που διερευνώνται για την τύχη του 31χρονου δύτη, είναι αρκετά. Βάσει της μορφολογίας του υποθαλάσσιου εδάφους, υπάρχουν πέραν από σπηλιές και υποθαλάσσιοι γκρεμοί.

Οι χθεσινές έρευνες κάλυψαν θαλάσσια ακτίνα και ακτογραμμή περίπου 350 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τον Κάτω Πύργο μέχρι και το Άκρο Αρναούτη στον Ακάμα.

Εκτελέστηκαν, επίσης, υποθαλάσσιες έρευνες περιμετρικά του σημείου στο οποίο είχε ανευρεθεί το ψαροτούφεκο του δύτη σε ακτίνα 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα